Radnički odgovara Poledici: Mi se bavimo fudbalom

Srbija - Super liga 13. maj. 201719:53 > 19:54
Podeli:
Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

U Novom Sadu je u toku utakmica između Vojvodine i Radničkog iz Niša koja se igra u okviru petog kola doigravanja za šampiona, a pre utakmice smo imali zanimljivu "uvertiru" i igru saopštenjima.

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, prokomentarisao je na Tviteru pad kladioničarske kvote na pobedu Radničkog da se dešava nešto čudno, klub sa Čaira reagovao je saopštenjem koje vam prenosimo u celosti.

„Zbog negativnih komentara Mirka Poledice u medijima u kojima se pominje večerašnja utakmica u kontekstu nerealnih kvota u kladionica uprava FK Radničkog ističe da se ovaj klub bavi fudbalom, a ne kvotama koje, uostalom, određuju kladionice.

Ovo je još jedan napad na niški klub, jer je očigledno da mnoge boli naš uspeh i ne mogu da nam oproste što smo uspeli u onom o čemu drugi samo sanjaju. Uostalom, komentari na račun večerašnje utakmice na tendenciozan i maliciozan način pokušavaju da umanje u omalovaže višemesečni trud radničkog, na čelu sa novom upravom, da se niški klub spasi i dovede do evropskog takmičenja.

Kada se govori o kladionicama i kvotama naglasili bismo i da su prognoze pre nekoliko meseci, kada je nova uprava preuzela Radnički, bile da će se klub ugasiti, ali u kratkom vremenskom roku velikim ulaganjima u sport i igru uspeli smo da izbegnemo finansijski krah i sada se borimo za ulazak u Evropu.

Nas ne interesuju kladionice i kvote i ovom prilikom molimo sve kladioničare da izbace Radnički iz svih budućih ponuda za klađenje, kako zlonamernici poput Mirka Poledice ne bi na ovaj način pokušavali da nas sabotiraju na našem putu ka Evropi.

Podsetićemo i da je slična situacija bila sa kvotama i uoči gostovanja u Lučanima, pa je Radnički izgubio od Mladosti. Nećemo dozvoliti da se manipuliše raznom statistikom kako bi se Radnički prikazao u što negativnijem kontekstu.

Smatramo da je ovo još jedan pritisak na nas, kako bi pokušali da nas indisponiraju uoči večerašnjeg gostovanja. Radnički uvek ide na pobedu, bilo d aje domaćin ili gost. Tako će biti i večeras, ali i u predstojećim utakmicama sa Partizanom i Crvenom zvezdom.“