Džon Ruiz napustio Zvezdu, crveno-beli zaradili

Srbija - Super liga 7. avg 201712:32 > 13:48
Podeli:
Getty Images AsiaPac

U srpskim medijima pojavila se vest da je posle 13 meseci prekinuta saradnja Crvene zvezde i njenog ofanzivca Džona Ruiza.

Iako je bio pod ugovorom sa Crvenom zvezdom do 2019. godine, Ruiz je odlučio da se „oslobodi“ i napusti klub ovog leta. Oprostio je sva dugovanja crveno-belima i dobio „čiste papire“. Njegova sledeća stanica biće Al Fajih iz Saudijske Arabije.

Srpski vicešampion je uspeo da dobije i obeštećenje za krilnog vezistu u vrednosti od 500.000 evra.

Odlazak Kostarikanca bio je logična posledica toga što se nije nametnuo treneru Vladanu Milojeviću. On je na pravih osam zvaničnih utakmica odigrao svega 24 minuta.

Tako je nastavljena serija odlazaka iz Crvene zvezde ovog leta. Pre Ruiza, koga su navijači crveno-belih često kritikiovali, klub su napustili i Filip Manojlović, Nemanja Supić, Marko Petković, Aleksandar Luković, Marko Poletanović, Mihajlo Ristić, Srđan Plavšić, Petar Orlandić, Predrag Sikimić, Srđan Vujaklija i Milan Pavkov.

Ova lista mogla bi biti dopunjena još nekim strancem ukoliko Crvena zvezda ne prođe Krasnodar, jer je posle odlaska Ruiza u klubu ostalo sedam stranaca, a u Superligi postoji ograničenje na četiri stranca u protokolu.