Terzić: Zvezda prihodovala 12 miliona evra

Srbija - Super liga 7. avg. 201715:06 > 15:16
Podeli:
Katarina Kostić

Na konferenciji za novinare fudbalskog kluba Crvena zvezda, Zvezdan Terzić je istakao da crveno-beli dugo nisu imali ovako kvalitetan prelazni rok i u finansijskom i u sportskom smislu.

„Uspeli smo i da prihodujemo određena sredstva i da izađemo iz svega kvalitativno jači. Nismo oslabljeni, igramo odlično i veoma smo zadovoljni kako se stvari odvijaju“, počeo je priču Terzić.

On je zatim govorio o finansijskom napretku koji je Crvena zvezda ostvarila u poslednjih mesec dana.

„Prihodovali smo skoro 10 miliona evra, od toga pet za braću Ilić. Uz to treba istaći i prelazak Vukašina Jovanovića u Bordo iz Zenita koji nam je na ime deset posto od transfera, koliko smo zadržali po dogovoru sa Zenitom, doneo 400.000 evra. Uz prodate ulaznice, bonuse UEFA i TV prava, možemo reći da je Crvena zvezda napravila 12 miliona evra profita“, blistao je glavni Zvezdni operativac.

Govorio je i o odrađenim transferima, kao i potencijalnim pojačanjima, odnosno odlascima iz kluba.

„Ako dovedemo deset igrača i pogodimo devet, svi pitate za onog jednog. Uvek je potrebno da se pogodi sistem igre, ali ne pamtim kada smo imali ovako uspešan prelazni rok, da se ovako brzo uklope Borjan, Rodić, Savić, Radonjić i Jovičić. Videćemo i sa Rikaridnjom. Ne žurimo, a trener Milojević čvrsto veruje u njega. Polako. Nekome je potreban kraći, a nekome duži period za adaptaciju. I inače, vi ste bili vrlo nekorektni prema strancima koji su od početka sezone kičma našeg tima. Trener je zahtevao da Donald, Kanga, Le Talek i Boaći ostanu.Pored njih, novi ugovor će biti ponuđen i Srniću. On je osveženje, dobio je samopouzdanje dolaskom novog trenera, a za njega zvaničnu ponudu nemamo“, zaključio je Terzić.

Na kaju, spomenute su i potencijalne zamene za povređenog Branka Jovičića. Nakon razgovora sa sportskim direktorom Mitrom Mrkelom i trenerom Vladanom Milojevićem, spisak potencijalnih pojačanja Crvene zvezde na poziciji zadnjeg veznog sveo se na tri imena – „Aca Ignjovski, Mićko Mijailović i Saša Zdjelar“. 
Terzić je najavio da će pitanje dovođenja zamene za „dosadašnju turbinu tima“ morati da se reši najkasnije do srede.