"Vreme u Srbiji stalo. Profesionalni Zvezda i Partizan"

Podeli:
Sascha Steinbach/Bongarts/Getty Images

Austrijski stručnjak Peter Pakult od juna je bio trener Radničkog iz Niša, ali se početkom septembra rastao sa klubom sa juga Srbije. Po povratku u Austriju Pakult je za lokalne medije govorio o negativnoj fudbalskoj praksi na koju je naišao.

Bivši trener Dinama iz Drezdena, Rapida, Lajpciga, Minhena 1860 i Cibalije je za „Kronen cajtung“ istakao lošu situaciju koju je zatekao, a koja ga je iznenadila.

„Vreme u Srbiji je stalo. Sve se radi na starinski način. Znao sam da nije situacija kao u Austriji, ali ovo nisam očekivao. Igrači doručkuju beli hleb i jogurt. Završe za pet pet minuta i raziđu se. Uoči jednog gostovanja spavali smo u nekakvom motelu pored puta. Sobe su bile višekrevetne, temperatura 50 stepeni Celzijusovih, svuda komarci. U jednom trenutku pomislio sam da će nam kamion uleteti u sobu. Razočaran sam. Samo su Partizan i Crvena zvezda profesionalni klubovi, zato su i nedodirljivi“, rekao je Pakult za austrijske medije, a prenosi „Sportski žurnal“. 

57-godišnji Austrijanac je u Niš došao početkom leta, a sporazumno je raskinuo saradnju posle starta u Superligi od četiri pobede, dva remija i jednog poraza.