Čiji je stadion? Vojska – Partizan 2:0

Srbija - Super liga 27. okt. 201711:40 > 11:42
Podeli:
Maja Todić

Oko vlasništva stadiona u Humskoj ulici više od deset godina vode se sudski sporovi, a već drugi put Osnovni sud doneo je odluku da je vlasnik stadiona Ministartsvo odbrane Srbije, a ne fudbalski klub Partizan.

Pre desetak dana sastao se Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i na tom sastanku nam je advokat Kostić predočio trenutnu situaciju u vezi sa našim stadionom. Nakon što je Osnovni sud presudio da Partizan nije vlasnik stadiona, Apelacioni sud je vratio postupak Osnovnom sudu, koji je ponovo doneo istu presudu. Mi smo se, naravno, ponovo žalili i slučaj sada ide ponovo na apelaciju, s tim da odluka tog suda sada mora biti konačna i nema više mogućnosti povratka u Osnovni sud„, objasnio je potpredsednik JSD Partizan Vladimir Vuletić.

On je istakao da je sve rađeno po propisima kada je stadion predat Partizanu, a da su rokovi za žalbu na tu odluku istekli pre više od deset godina.

Verujemo da je situacija sa stadionom kristalno jasna i da taj objekat pripada JSD Partizan. Nekada je pripadao JNA, a Veljko Kadijević, tadašnji načelnik Generalštaba, imao je diskreciono pravo da ga ustupi nekome na trajno korišćenje. Međutim, on to nije iskoristio, već je poštovao postupak i na kraju je stadion dodeljen nama. Štaviše, prvobitno je ponuđen gradu Beogradu, ali ga je grad odbio, pa je tek onda predat Partizanu„, zaključio je priču Vuletić.