Šok terapija Vojvodine – rezultat u drugom planu

Srbija - Super liga 28. nov 201712:46 > 12:47
Podeli:
FK Vojvodina, Nebojša Brankov

Pomoćni trener Vojvodine Zoran Grujić izjavio je da je predstojeća utakmica protiv Borca jedna od najvažnijih za crveno-bele do kraja jesenje polusezone.

Fudbaleri Vojvodine u sredu dočekuju ekipu Borca na “Karađorđu”, a trijumf im je od izuzetne važnosti kako bi zadržali svoje šanse u borbi za plasman u Evropu.

„Evidentna rezultatska kriza naložila je članovima stručnog štaba i igračima da budu kooperativni i poštuju, da se tako izrazim, etički kodeks trenera. Šok terapija, koju je najavio šef stručnog štaba, išla je u pravcu uzajamnog uvažavanja i nije bilo nikakvih radikalnih rezova, a razgovor sa igračima tokom jučerašnjeg dana nagovestio je da su svesni situacije u kojoj se klub nalazi“, kaže Grujić.

U odnosu na meč protiv Bačke,u kome je pretrpljen poraz, u konkurenciju za tim vraća se mladi štoper Ranko Veselinović.

„Suspendovanih i povređenih igrača nemamo, tako da su svi igrači koje imamo na raspolaganju spremni i sposobni da sutra prezentuju bolji fudbal, iz čega će, nadam se, proisteći i dobar rezultat. Fudbalski klub Borac je trenutno u specifičnoj situaciji, a kolega Igor Spasić, koga poznajem kao dugogodišnjeg saradnika, uspeo je da namesti ekipu.“

Vojvodina će do kraja nedelje odigrati čak dve prvenstvene utakmice, jer joj za vikend predstoji i derbi protiv Partizana u Beogradu.

„Moje dosadašnje iskustvo govori da, kada se previše razmišlja o rezultatu i on pređe u imperativ, onda se teško dolazi do njega. Treba da budemo fokusirani na ono što je najbitnije, a to je da nam glave budu čiste i okrenute ka utakmici. Nije bitno kada ćemo doći do rezultata, već kako ćemo to učiniti“, istakao je Grujić.

Utakmica između Vojvodine i Borca igra se sutra od 17 časova na “Karađorđu”.