Vojvodina: Još jedan praznik bruke i sramote

Srbija - Super liga 2. apr 201819:10 > 19:14
N1

Upravni odbor FK Vojvodina oglasio se saopštenjem u kome izražava nezadovoljstvo suđem na meču u Nišu.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti i bez izmena.

„Fudbalski klub Vojvodina izražava svoje javno nezadovoljstvo povodom suđenja arbitra Bojana Nikolića na utakmici 29. kola Superlige Srbije između Radničkog i Vojvodine u Nišu.

Na fudbalskoj utakmici 29. kola Superlige Srbije u Nišu između FK Radnički i FK Vojvodina, gledali smo još jedan praznik bruke i besmisla srpskog fudbala, u režiji delegirane sudijske trojke na čelu sa sudijom Bojanom Nikolićem.

Opet nepostojeći penal, opet zapanjujući kriterijumi za žute i crvene kartone, golovi iz ofsajda, seckanje igre… Ni razbijena glava nije bila razlog za crveni karton!

Nismo izgubili utakmicu, a obraćamo se sportskoj javnosti Srbije sa pitanjem: dokle ćemo ćutati i gledati kako rezultate kreiraju sudije, lobiji i kladionice, umesto fudbalera na terenu? Svi to znaju i sve ćute! Zašto?

Ovo je četvrta utakmica zaredom između FK Radnički i FK Vojvodina na kojoj je FK Vojvodina brutalno i namerno oštećena. Na žalbu koju smo podneli Sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije, u vezi sa suđenjem na utakmici protiv FK Crvena zvezda, još uvek se niko nije oglasio.

Podnećemo žalbu na suđenje i na ovoj utakmici. Sa dokazima. “Ako laže koza, ne laže rog”, pokazuju snimci sa utakmice.

Ukoliko ne bude nikakve reakcije Sudijske komisije FSS, zadržavamo pravo na drugačije inicijative u cilju zaštite srpskog fudbala od svima znanog sramnog suđenja.

Upravni odbor FK Vojvodina“

Vojvodina je uz saopštenje priložila i video materijal kojim objašnjava svoj stav.