Rikardo u Partizanu: Nemam ciljeve, samo rad, rad, rad

Srbija - Super liga 8. jun. 201817:17 > 17:31
Podeli:
FK Partizan

Fudbalski klub Partizan je u petak predstavio svoje drugo letošnje pojačanje, napadača sa Zelenortskih ostrva Rikarda Gomeša.

26-godišnji ofanzivac je sa klubom iz Humske potpisao trogodišnji ugovor, a zadužio je dres sa brojem 11. 

Rikardo je stigao iz portugalskog Nacionala, koji je prošle godine osvojio prvo mesto u drugoj ligi i vratio se u najviši rang, a on je proglašen za fudbalera godine u drugoj portugalskoj ligi. U pomenutom takmičenju je odigrao 36 utakmica i postigao 22 gola plus dva u Kupu. Pre Nacionala igrao je za Vitoriju Gimaraeš i Vizelu u Portugaliji, kao i klub Batuke u matičnoj zemlji, koja se nalazi u severnom delu Atlantskog okeana u regionu zapadne Afrike.

Medijima ga je predstavio sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

„Igrač je karakteristika koje su nam potrebne i bitan je deo u našoj slagalici za narednu sezonu. Želimo da samo ponovi učinak iz prethodne i sve će biti u redu. Gledali smo Rikarda celu polusezonu i to je ono što nam je potrebno“, reko je Iliev.

„Nadam se da će sledeća sezona biti izvrsna za Partizan i da ću uspeti da doprinesem tome. Imao sam mnogo ponuda, ali sam u dogovoru sa svojim menadžerima odlučio da dođem u Partizan, poznat evropski klub, koji ima moćne i strastvene navijače“, izjavio je Rikardo Gomeš i dodao: 

„Nisam postavio ciljeve, što se tiče broja golova, ali sam spreman da uvek dobro radim i doprinesem ekipi. Mogu samo da obećam rad, rad i rad“. 

Pre Rikarda Partizan je po završetku sezone doveo i napadača Spartaka Nemanju Nikolića.