"Partizan nema veze sa opskurnim slučajem PSŽ – Zvezda"

Srbija - Super liga 16. okt. 201812:28 > 12:43
Podeli:
N1

Pažnju srpske, ali i svetske sportske javnosti, privukao je nedavni tekst francuskog L'Ekipa o navodnom nameštanju meča Lige šampiona između Pari sen Žermena i Crvene zvezde (6:1). U celoj priči neki od srpskih medija su spomenuli Partizan, koji se tim povodom oglasio.

L’Ekip je pisao o navodnoj uplati pet miliona evra neimenovanog funkcionera Crvene zvezde na poraz beogradskog tima od pet golova razlike. 

Razne spekulacije su se pisale, a tabloidni mediji su se bavili i time kako je francuski list došao do takvih informacija, pa se spominjalo i da je „dojava“ potekla iz redova crno-belih.

Potpredsednik Partizana profesor Vladimir Vuletić je u saopštenju reagovao na ovakva pisanja, te je istakao da neki od medija navode potpuno neutemeljeno, bez ikakvih dokaza, senzacionalistički i neprofesionalno ističu „saznanja“ o tome da je nekakav „doušnik“ iz Srbije i to baš neki čelnik FK Partizan koji „je u sukobu sa rukovodstvom FK Crvena zvezda“.

„Fudbalski klub Partizan sa indignacijom odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioca sa ovim opskurnim slučajem koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji i želi da istakne svoje uverenje da oni koji su se, u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik, Svetozar Mijailović i počasni predsednik, Dragan Džajić, nemaju dodirnih tačaka sa iznetim sumnjama. Međutim, poštujući presumpciju nevinosti i ne želeći da utičemo na međunarodnu istragu, ostavljamo predsedniku Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika involviran a nadležnim organima da daju odgovarajući epilog ovom slučaju“, stoji u saopštenju koje je potpisao Vuletić.