Od nedelje "grejna sezona" na stadionu "Rajko Mitić"

Srbija - Super liga 1. dec. 201815:17 > 15:27
Podeli:
Srdjan Stevanovic / Getty Images

Utakmica između Crvene zvezda i Voždovca u 18. kolu Superlige Srbije ući će u istoriju kluba iz "Ljutice Bogdana" pošto će na stadionu "Rajko Mitić" prvi put biti korišćen sistem za grejanje terena.

Utakmica između dva gradska rivala će ući u istoriju kao prva na kojoj je funkcionisao sistem za grejanje terena na stadionu Zvezde što je korak ka standardu koji su postavili elitni svetski klubovi.

Ovim korakom Zvezda je na zadovoljstvo publike podigala uslove za fudbal na svom stadionu na viši nivo, a zaleđeni teren i uklanjanje snežnog pokrivača postaju prošlost. Što je najvažnije podizanjem uslova za igru na najviši nivo dodatno je smanjena mogućnost povreda igrača.

Povezano

Uoči istorijskog meča utiske je sumirao direktor stadiona Miki Ćorović.

„Danas je sistem pušten u rad i radiće sve do utakmice sa Pari sen Žermenom, a početak grejanja praktično će biti obeležen susretom protiv Voždovca. Zvezda nikad više neće igrati na zaleđenom terenu ili podlozi prekrivenoj snegom. Može se reći da je počela najavljivana istorija“, rekao je Ćorović.

Vidno zadovoljan realizovanim projektom direktor stadiona „Rajko Mitić“ kroz šalu je istakao da grejanje neće biti povod za eventualno simuliranje povreda i objasnio detalje funkcionisanja.

„Do minus 15 stepeni teren se greje do dva stepena Celzijusa, a na temperaturama od osam ili više stepeni sistem se isključuje. Topliji teren probudiće i vegetaciju, pa ćemo sa znatno boljom podlogom dočekati proleće“, istakao je Ćorović.