Lazović: Uzalud žalba; Vuletić: Pročitaj pravila!

Srbija - Super liga 18. dec. 201814:45 > 14:46
Podeli:
N1

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić reagovao je zvaničnim saopštenjem na izjavu predsednika Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije Dragomira Lazovića da će žalba crno-belih biti odbijena i pozvao ga da pročita Pravilnik.

Crno-beli su uputili žalbu zbog odigravanja utakmice sa Mačvom (0:0) iako, prema njihovom mišljenju, nije bilo uslova za to i zapretili istupanjem iz lige.

Lazović je u izjavi za Sportski žurnal objasnio da će ona biti odbijena, pošto nema osnova da bude drugačije, te da je uveren da klub iz Humske neće posegnuti za radikalnim merama.

Ubrzo je stigao odgovor u vidu saopštenja koje je potpisao Vuletić.

Kao što je često neophodno da se prst, umesto na obarač, stavi na čelo, tako je gospodinu Lazoviću bolje da naočare, koje nosi na glavi, spusti na oči i, uprkos tome što nije pravnik, ali je elementarno pismen, pogleda tekst Propozicija i Pravilnika o takmičenju.

Tada bi mogao da uvidi da čl. 12, st. 3. Propozicija ne poznaje standard „minimum uslova za odigravanje utakmice“ već upravo suprotno – standard „prekid utakmice usled opravdanih okolnosti koje se nisu mogle otkloniti“.

Tako pravno neuk usuđuje se da, naravno pogrešno i pretenciozno, tumači i čl. 16. Propozicija, koje izričito navode da odložene utakmice jesenjeg dela prvenstva moraju biti završene do završetka jesenjeg dela, a ne dan-dva kasnije, ne do završetka kalendarske jeseni, ne do završetka kalendarske 2018, niti do završetka preliminarnog dela takmičenja koje prethodi plej-ofu.

Posebna draž u tumacenju pravnih propisa od strane Lazovića predstavlja njegova najava da će Partizanova žalba sigurno biti odbijena, premda njemu nije ni upućena. Ova njegova izjava je novi doprinos dokaznom postupku i pravnom načelu audiatur et altera pars (neka se čuje i druga strana).

Lazović bi, umesto tumačenja pravnih propisa, mogao da pone da se bavi svojim poslom, zakaže skupštinu Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije koju nije zakazivao od avgusta, pozabavi se svojim donedavno superligaškim, a sada prvoligaškim klubom, a i svojevremenim prijavama UEFA koja je njegov klub označavala u kontekstu nečasnih radnji u srpskom fudbalu.

Tada će, verovatno, shvatiti da, kako reče Simović, topuzinu ne treba davati buzdovanu„, navodi se u saopštenju.