"Teško mi je na snegu, pamtiću začarani grad u Humskoj"

Srbija - Super liga 15. jan. 201913:12 > 13:25
Podeli:
Miroslav Todorović/FK Partizan

Napadač Partizana Rikardo Gomeš pridružio se ekipi dva dana posle zvanične prozivke u SC Partizan−Teleoptik gde je nastavio trening sa ekipom pod standardnim uslovima za zimski deo sezone.

Za Gomeša koji je došao u Partizan pre sedam meseci, treninzi u zimskom periodu i snežni pokrivač na terenu bili su nešto sa čim se susreo prvi put i ujedno izazvao prvobitni šok.

Uz karakterističan osmeh i srdačnost Gomeš za zvanični sajt Partizana je govorio o Beogradu i zimskim treninzima.

„Moram priznati da mi je veoma teško, jer se prvi put susrećem sa snegom na terenu, ali se navikavam polako. Drugi igrači su na to navikli i naučeni su od malena na takve uslove treninga i utakmica, a ja do sada nisam imao priliku da se sretnem sa ovom vrstom zimskih čarolija“, nasmejao se Rikardo.

„Mislim da ću zauvek pamtiti poslednju utakmicu u prvenstvu koja je ličila na začarani grad u Humskoj, a ne na fudbalski teren. Naravno da su igrači koristili priliku da me nekoliko puta gađaju grudvama, ali im ni ja nisam ostao dužan, kada sam se privikao na sve. Sve u svrhu šale i dobre atmosfere. Sviđa mi se veoma Beograd, ljudi su ljubazni, prate fudbal i prepoznaju me kada se negde pojavim. Eto, jedino što mi malo smeta je niska temperatura, ali i to će proći. Praznike sam proveo sa porodicom u toplom Kejp Verdeu i zaista mi je prijalo posle zavejanog grada. Video sam se sa prijateljima, odigrali smo i neke humanitarne utakmice i jednostavno skrenuli misli od svakodnevnice. Oni su ostali sada u Portugalu, ali će se ubrzo pridružiti, pošto je ovo period kada imamo po dva treninga dnevno, čitav dan provodimo u centru i onda je lakše da budu van Beograda“, poručio je Rikardo Gomeš.

Rikardo Gomeš je letos došao u Partizan iz portugalskog Nasionala, a u prvih šest meseci je postao najbolji strelac ekipe. Gomeš je u svim takmičenjima igrao na 29 utakmica, a postigao je 14 golova.