Partizan poražen od Libereca u Beleku

Srbija - Super liga 28. jan 201915:16 > 15:24
Miroslav Todorović/FK Partizan

U prvoj utakmici na pripremama u Beleku, Partizan je u kombinovanom sastavu poražen od Slovana iz Libereca, rezultatom 1:0 (0:0). Jedini gol za nekadašnjeg šampiona Češke postigao je 29-godišnji vezista Radim Brejte u 68. minutu.

Utakmica nije mogla da zadovolji trenera crno-belih Zorana Mirkovića, čija je ekipa uputila samo jedan udarac u okvir gola. I to zahvaljujući štoperu Strahinji Pavloviću, u 79. minutu. S druge strane, golman Kljajić je sa dve intervencije sprečio sigurne golove Libereca, pa je Partizan izbegao ubedljiviji poraz.

Crno-beli su meč odigrali sa dve postave. U prvom poluvremenu na terenu su bili Stojković, Nemanja (R) Miletić, Marković, Valijente, Šehović, Zdjelar, Kosović, Zakarić, Stevanović, Musa Ndžaj i Georgijević, dok su u drugih 45 minuta igrali Kljajić, Vulićević, Ostojić, Pavlović, Nemanja (G) Miletić, Smiljanić, Šćekić, Enake, Tošić, Đerlek, Nikolić.

Iako je ovo bio prvi prijateljski meč (od pet dogovorenih) u Beleku, utisak je da će Partizan i u nastavku priprema imati dosta problema u napadu, što je i normalno ako se zna da su u ovoj utakmici bili bez Rikarda, Pantića i povređenog Jankovića.

Drugi meč na pripremama u Beleku, crno-beli će odigrati u četvrtak, 31. januara u 15 časova protiv poljske Krakovije.