Pavlovićev 200. let u dresu Zmajeva

Srbija - Super liga 2. apr. 201914:21 > 14:25
Podeli:
FK Voždovac

Kapiten Voždovca Miloš Pavlović odigrao je u subotu protiv Zemuna 200. meč u dresu Zmajeva.

Miloš Pavlović obeležio je prethodnog vikenda lep jubilej – odigrao je 200. meč u dresu Voždovca za koji je prvi put zaigrao 2005. godine kada je stigao iz Radničkog iz Novog Beograda u kome je napravio prve fudbalske korake.

Iz ove perspektive čudno zvuči podatak da je Pavlović 2014. bio bilizu odluke da završi fudbalsku karijeru, ali je umesto toga svoj fudbalski put nastavio u Voždovcu.

„Sećam se da me je otac odveo na trening Radničkog Jugopetrola kada sam bio prvi razred. U trećem razredu roditelji nisu mogli da me vode na treninge zbog posla pa sam počeo da igram sa društvom ispred zgrade. Tada sam igrao sa starijima što mi je pomagalo da se čeličim. Sećam se da smo tada kod Studenjaka krišom ulazili na travnati teren, dok ne dođe čovek koji čuva teren i otera nas. Jednom je taj isti čovek došao i sve nas pozvao na trening i tako su nastale mlađe kategorije FK Studentski grad u kome sam počeo ozbiljnije da treniram, a posle sam se opet vratio u Radnički iz Novog Beograda“, prisetio se Pavlović u razgovoru za sajt Voždovca.

Počeo je, kaže kao golman, ali je kasnije tražio od oca da zamoli trenera da mu dozvoli da igra:

„Meni je kao detetu bilo nezamislivo da kažem treneru da ne želim da budem golman“.

U Voždovac je došao praktično slučajno.

„Nakon dve godine u prvom timu Radničkog, u toku kojih smo igrali Drugu ligu, ušli u Prvu i obezbedili opstanak. Klub je zapao u finansijske probleme, a već je tada bio filijala Železnika koji se takođe ugasio. Kada je i Radnički bankrotirao mesto je u Prvoj ligi ustupljeno Voždovcu i tadašnji trener Mihajlo Ivanović napravio je dobar tim za tu prvu sezonu Voždovca u eliti“.

Dobre igre u Voždovcu donele su i poziv za mladu reprezentaciju, a nastup na Evropskom prvenstvu i transfer u Akademiku. Nakon tri godine u Portugaliji usledili su transferi u Vaslui i Rapid u Rumuniji i kratak boravak na Kipru.

FK Voždovac

Nakon povratka sa Kipra Pavlović je razmišljao o završetku karijere, ali sudbina je ipak htela drugačije.

„Tada sam imao 30 godina i nakon nekoliko godina u inostranstvu milsio sam da neću moći da se ponovo prilagodim srpskom fudbalu. Nisam želeo da igram ovde i bio sam blizu tome da završim karijeru. Prijatelji i porodica su me nagovarali da ne razmišljam o penziji. Bio sam u odličnoj formi, nisam imao teške povrede, ali takav je bio momenat. Tada je moj prijatelj Goran Grkinić postao sportski direktor Voždovca i pozvao me je da se priključim klubu. Voždovac je te 2014. baš loše startovao i kada je došao poziv prihvatio sam ga. Ta sezona je bila baš teška i fizički i psihički, ali ipak je izboren opstanak nakon dolaska Bratislava Živkovića. On je postavio dosta stvari na svoje mesto“, kaže Pavlović.

Pavika je zadovoljan stanjem u klubu u poslednjih nekoliko godina, zadovoljan je uslovima u klubu i činjenicom da i ostali vide da se na Krovu dobro radi.

Pad u igri ove sezone objašnjava jednostavnom činjenicom da je klub primoran da prodaje igrače.

„Već je u drugom delu sezone situacija mnogo bolja i mislim da ćemo sledeće sezone nastaviti tamo gde smo stali prošle godine, a to znači da budemo u samom vrhu tabele“, kaže Pavlović uz poruku da se nada da će još dugo igrati za Voždovac pa jednog dana dres sa brojem 200 zameniti dresom sa brojem 300.