"Tole je naplatio pozajmice Partizanu sa kamatom"

Srbija - Super liga 28. apr. 201921:53 > 21:55
Podeli:
FK Partizan

Predsednik Partizana Milorad Vučelić odgovorio je nekadašnjem prvom čoveku kluba iz Humske Tomislavu Karadžiću, koji je pre nekoliko dana izrazio zabrinutost za budućnost crno-belih.

Karadžić je naglasio da je Partizan pred stečajem i najavio da bi mogao da se vrati da pomogne.

Dobili smo vaskršnje poruke pojedinih partizanovaca kao čestitke, ali i izraze zabrinutosti da li će klub otići u stečaj. Zato želim da ih rasteretim briga, iako tu zabrinutost niko nije izražavao dok nije obezbeđeno 3.600.000 evra za dobijanje licence. Nedavno smo dobili i stadion u svoje vlasništvo prvi put,“ rekao je Vučelić za „Večernje Novosti“ i nastavio:

Laž koja kruži veoma dugo glasi da su na Upravnom odboru koji je vodio Tomislav Karadžić pronađeni milioni za pomoć klubu. Partizanu otkako postoji kapitalizam niko nije dao ni dinar na poklon, davane su samo pozajmice i uzimane menice. Samo je jedan čovek na kraju oprostio 93.000 evra, a taj jedan čovek nije Tomislav Karadžić.“

Vučelić je dodatno pojasnio i ulogu samog Karadžića u sistemu „finansiranja“ kluba pre desetak godina.

Karadžić je odmah po odlasku u FSS naplatio sve pozajmice koje je dao klubu, a jedna od njih je bila i sa kamatom. To dovoljno govori o sistemu davanja sredstava koji je tada uspostavljen. Ponoviću, nikada niko nije dao Partizanu novac, sve se to vodi kao dug Partizana. Među pomenutim zajmodavcima su Ateljević, Zatezalo, Jovičić…

Prvi čovek Partizana je naveo i da je sadašnja uprava najveći deo pozajmica regulisala.

Platili smo nekoliko stotina hiljada takvih pozajmica i sve to ulazi u opterećujući bilans. Eto to je gola istina o pomoći 15 biznismena koju Partizanu nudi Tomislav Karadžić. Moorao sam da se oglasim zbog ovih učestalih laži da bi se pojedinci opustili, smirili i mirno proveli uskršnje i prvomajske praznike.

Vučelić je na kraju istakao da su igrači crno-belih isplaćeni.

Isplatili smo redovne plate. Sredinom aprila 90 odsto igrača je dobilo aprilske plate. A uz to trebalo bi pomenuti da od tih 3.600.000 evra za obezbeđivanje evrolicence ništa nije regulisano od transfera, već smo kao uprava uspeli da obezbedimo sredstva što i jeste posao čelnika,“ kaže Vučelić.