Zvanično: Ebisilio u Japanu, Zvezdi 500.000

FK Crvena zvezda

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Lorenco Ebisilio zvanično je postao član Džubilo Ivate, japanskog kluba sa kojim je potpisao ugovor na dve i po godine.

Celokupan posao završen je posredstvom bivšeg golgetera Zvezde Dragan Mrđe, koji se nedavno otisnuo u menadžerske vode, a srpskom šampionu će na ime transfera pripasti 500.000 evra.

Time su crveno-beli u minusu od 100.000 evra na holandskom vezisti, koji je leta 2018. došao iz APOEL za 600.000, ali ako se zna da Ebisilio nije bio u planovima trenera Vladana Milojevića za ovu sezonu, u Ljutice Bogdana mogu da budu zadovoljni što su uspeli da izdejstvuju pristojno obeštećenje.

Hvala svima koji su učestvovali u velikim rezultatima prošle sezone. Bila mi je čast da nosim crveno-beli dres. Hvala svim zaposlenima u klubu, igračima i naravno sjajnim navijača. Želim vam sve najbolje i verujem da ćete imati još više uspeha u budućnosti„, kazao je 27-godišnji kreativac.

Ebisilio je Zvezdu odigrao ukupno 30 utakmica, postigao 3 gola i zabeležio devet asistencija. Tokom karijere bio je član Ajaksa, Metalurga iz Donjecka, Gabale, Mordovije, Anžija i pomenutog APOEL.