Partizan prijavio Terzića i Mrkelu disciplincima

Srbija - Super liga 5. okt 201917:44 > 17:46
Podeli:
FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Partizan podneo je u petak disciplinsku prijavu protiv generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića i sportskog direktora kluba Mitra Mrkele.

Partizan je disciplinsku prijavu protiv Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele podneo na osnovu člana 127. Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza srbije, pozivajući se na član 87. koji predviđa da će se igrač, trener, odgovorni funkcioner i član rukovodstva kluba i saveza koji daje izjave u sredstvima javnog informisanja o suđenju kazniti novčano, zabranom igranja, odnosno vršenja funkcije u trajanju do šest meseci, a u težim situacijama i do godinu dana.

„Gospoda Terzić i Mrkela su, prema mom mišljenju, eklatantno i belodano prekršili ovaj član disciplinskog pravilnika, dajući brojne izjave sredstv ima javnog informisanja u vezi sa suđenjem na utakmici 161. večitog derbija, FK Partizan – FK Crvena zvezda. Molim vas da ovu disciplinsku prijavu uzmete u razmatranje, sprovedete disciplinski postupak i donesete odgovarajuću odluku. U slučaju da Disciplinska komisija bude cenila da je neophodno dokazivati izvode iz ove prijave po opštem načelu actori incumbit probatio, izjavljujem da sam rad da ove navode i dokazujem u toku sprovedenog postupka“, stoji u saopštenju, koji je potpisao Vladimir Vuletić.