Dragan Stoisavljević – najmlađi debitant u Superligi

Srbija - Super liga 30. nov. 201920:37 > 20:39
Podeli:
FK Voždovac

U duelu Crvene zvezde i Voždovca, Superliga Srbije dobila je najmlađeg fudbalera koji je igrao u ovom takmičenju.

Nastupom na utakmici protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić, Dragan Stoisavljević postao je najmlađi igrač Superlige Srbije.

Stoisavljević je prvi meč u Superligi u dresu seniorskog tima trenera Radomira Kokovića zaigrao samo pet dana nakon proslave 16. rođendana.

Po zvaničnoj statistici, do sada je najmlađi debitant u Superligi bio Luka Belić, fudbaler OFK Beograda koji je za Romantičare prvi put zaigrao 25. aprila 2012. protiv Crvene zvezde sa 16 godina i sedam dana pretekavši tako Mitra Mrkelu koji je decenijama bio najmlađi fudbaler koji je zaigrao u srpskom šampionatu (16 godina i 16 dana).

U međuvremenu su mnogi kao najmlađeg vodili Slavka Perovića koji je 3. maja 2006. godine debitovao za Obilić protiv Partizana sa 15 godina i 328 dana. Taj meč, iako je bilo osnova za žalbu, ali i reakciju po službenoj dužnosti, nije bio poništen.

I Voždovac je pokušao da kao najmlađeg fudbalera promoviše igrača mlađeg od 16 godina pa je tako u 88. minutu meča prvog kola Superlige Srbije protiv Spartaka u igru ušao Filip Stuparević koji je tada imao 15 godina i 324 dana. Stuparević nikada nije vođen kao najmlađi debitant jer je nakon žalbe Subotičana ovaj meč registrovan službenim rezultatom 3:0 za Spartak.