Trojica mladih fudbalera Zvezde čeka svoju šansu

Srbija - Super liga 25. dec 201912:30 > 12:42
FK Crvena zvezda

U Crvenoj zvezdi se već duže vreme vodi polemika oko toga zašto njeni mladi fudbaleri ne dobijaju adekvatnu šansu, a dolaskom Dejana Stankovića na mesto šefa stručnog štaba navijači očekuju da će se situacija promeniti.

Jedino ko je ove sezone dobio iole pravu šansu je Njegoš Petrović, s obzirom da je ove jeseni uspeo da odigra 16 utakmica u svim takmičenjima.

„Ne volim mnogo da pričam o svojim igrama, više volim da govorim o timu. Mislim da svi treba da budemo prezadovoljni, imali smo uspešnu polusezonu. Znači mi što sam imao priliku da igram evropske utakmice. To je veliko iskustvo za mene. Okusio sam koliko je teško igrati Ligu šampiona i mogu da kažem da je vrlo zahtevno i da tek posle tih utakmica shvatite koliko još treba da radite da dođete na taj nivo. Očekujem da na proleće nastavimo ovako i da osvojimo duplu krunu“, rekao je Petrović.

Ove sezone dve utakmice u prvom timu crveno-belih odigrao je i Veljko Nikolić, koji je bio „klasić“ sa Aleksom Terzićem i Dejanom Joveljićem u omladinskoj školi Zvezde.

„Imao sam povredu koja me je mučila, ali mi je drago što sam debitovao, kao i što sam odigrao još jednu utakmicu u prvenstvu, protiv Radničkog. Stvarno mi je čast što sam deo Crvene zvezde i nadam se da će u narednoj polusezoni biti još prostora i minuta za mene. Očekujem da na proleće nastavimo u ovakvom ritmu, kao i da ćemo ostvariti još mnogo pobeda. Odmorićemo se lepo tokom praznika, a onda ćemo završiti ono što smo započeli“,istakao je Nikolić.

Najmlađi prvotimac Crvene zvezde je Nikola Krstović. Robusni centarfor iz Crne Gore koji se već dokazao kao golgeter u seniorskom fudbalu noseći dres Zete, nastupao je za Zvezdu šest puta tokom jeseni. Napadač rođen 2000. godine.

„Ovo je za mene bila polusezona učenja. Došao sam u veliki klub da igram zahtevnu Superligu i Ligu šampiona. Za mene je ovo uvertira za sve ono što sledi u nastavku moje karijere. Međutim, zadovoljan sam jesenjim delom prvenstva, mnogo sam naučio i napredovao u Crvenoj zvezdi. Nadam se da će u narednom periodu biti sve bolje. Generalno sam zadovoljan čitavom godinom zbog svega što sam ostvario i u Crnoj Gori, gde sam bio najbolji strelac i igrač. To još uvek nisam preneo ovde, ali siguran sam da hoću“, podvukao je Krstović.