Degenek: Postigao sam svetski gol

Srbija - Super liga 27. jan. 202016:01 > 16:05
Podeli:
Katarina Kostić

Crvena zvezda je juče pobedila Arku iz Gdinje 3:2 a vodeći pogodak postigao je štoper Miloš Degenek na neuobičajen način.

Posle kornera Miloša Vulića i skoka Milana Pavkova, defanzivac je spretno u doskoku ubacio loptu iza leđa golmana poljskog kluba.

„Postigao sam baš svetski gol. Takav možda može da postigne samo Zlatan Ibrahimović. Šalu na stranu, moj posao kad odem u napad je da nanesem što veću štetu protivniku. Da se upišem u strelce ili da asistiram. Meni očigledno u Zvezdi ide od ruke da tresem mrežu“, rekao je Degenek.

Pripreme u Turskoj protiču u najboljem redu i izvanrednoj atmosferi, kaže fudbaler.

„Prvi deo priprema je bio naporan fizički i psihički, ali dobro. Bazu tračanja i snage smo odradili tamo što je jako bitno pred drugi deo sezone. Ovde imamo više taktičkih treninga i utakmica koje su nam priprema za prvenstvo. Stvarno, ne samo ja, svi igrali su zadovoljni i srećni i bukvalno svaki dan idemo sa osmehom na licu na treninge. Raduje nas da vidimo šta nas to čeka na terenu, što ćemo raditi“.

Degenek kaže da je kod trenera Dejana Stankovića drugačiji  način treniranja.

„Drugačiji je režim rada, discipline i način treninga. Bukvalno od momenta kad se probudiš pa dok ne legneš sve je organizovano. Meni sve to prija zato što znam svoj plan i program. Znam šta me kad čeka, kad i gde treba da budem, šta da jedem. Kad i kakav trening će biti. Ja to volim. Za sada sve ide po planu i u najboljem redu“, zaključio je Degenek.