Mladi reprezentativac Kolumbije na Banovom brdu

Srbija - Super liga 11. feb 202013:49 > 14:40
Foto FK Cukaricki

fudbalski klub Čukarički doveo je 19-godišnjeg Dilana Ortiza iz kolumbijskog Atletiko Nacionala i on teoretski može da debituje već u subotu protiv Crvene zvezde.

Superligaš sa Banovog brda objavio je da je završio sve formalnosti oko dovođenja mladog Kolumbijca. Momak rođen 15. marta 2000. godine igra na poziciji napadača i Čukarički će mu biti prvi inostrani klub. 

Povezano

Dilana smo doveli na pozajmicu do juna, sa pravo otkupa. Imaćemo sasvim dovoljno vremena da vidimo kako će se mladi igrač privići na novu sredinu. Ipak će ovo sve biti novo za njega, drugi kontinent, drugi jezik… Ali, uvek sam bio mišljenja da igrači pričaju na terenu, fudbalskim jezikom. Dilan poseduje ogroman potencijal, to je ono što smo videli. Napadača smo dugo tražili, ne znam ni sam koliko smo igrača pregledali. Na kraju smo se odlučili za Kolumbijca. Uklapa se u našu filozofiju forsiranja mladih, a ujedno je i reprezentativac Kolumbije do 20 godina„, kaže Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Čukarički već ima iskustvo sa igračima iz Južne Amerike. Na Banovom brdu je sa velikim uspehom igrao Brazilac Lukas Pjasentin, odigrao je 84 utakmice i postigao sedam golova. Osvojio je i Kup Srbije.

Imamo dobro iskustvo sa igračem sa tog kontinenta. Dilan doduše nije prošao pripreme sa nama na Kipru, s obzirom na to da su pregovori dosta dugo trajali. Od srede ulazi u rad sa ekipom, teoretski će imati pravo nastupa već protiv Crvene zvezde, ali je sigurno da će mu biti potrebno malo vremena da se adaptira na novu sredinu i saigrače“, istakao je Mirosavljević.

Čukarički u prvom meču u nastavku Superlige u subotu na Banovom brdu dočekuje vodeći tim i šampiona Crvenu zvezdu.