"Magelan" Kaluđerović prvi strelac srpskog fudbala

Srbija - Super liga 22. feb. 202016:59 > 17:10
Podeli:
Hagen Hopkins/Getty Images

Andrija Kaluđerović, povratnik u Rad i srpski fudbal, sa dva gola u prvom poluvremenu meča sa kruševačkim Napretkom postao je najbolji golgeter u istoriji Superlige.

Kaluđerović se izjednačio sa Ognjenom Mudrinskim na prvom mestu večne liste strelaca Superlige, tačnije od 2006. godine kad je liga osnovana. Obojica su postigli po 65 golova.

Povezano

Kaluđerović je u Superligi postizao golove za OFK Beograd, Rad, Crvenu zvezdu i Vojvodinu, a tokom bogate karijere prošao je čitavu zemaljsku kuglu kao pravi Magelan. igrao je i u Kini, Španiji, Kipru, Švajcarskoj, Australiji, Kataru, Litvaniji, Tajlandu, Novom Zelandu, Sloveniji, Indiji, Hrvatskoj i Letoniji.

Inače, treći na ukupnoj listi strelaca Superlige Srbije je Milan Bojović, trenutno napadač Mladosti iz Lučana, sa 59 golova. Četvrti je Senegalac Lamine Dijara, nekadašnji golgeter Partizana, koji je sa 56 golova najefikasniji stranac u srpskom fudbalu.

Na petom mestu je Dragan Mrđa, igrajući za Crvenu zvezdu i Vojvodinu postigao je 54 golova, a jedan manje ima doskorašnji kapiten crveno-belih Nenad Milijaš na šesto mestu.