Rodić: Čast je biti u ovom društvu

Podeli:
FK Crvena zvezda

Milan Rodić je protiv Vojvodine odigrao 100. zvaničnu utakmicu u dresu Crvene zvezde, pre početka je od Vojina Lazarevića dobio poklon – uramljeni dres sa brojem 100, a posle pobede nad Novosađanima podsetio se svega onoga što se dešavalo do meča sa Spartom do danas.

FK Crvena zvezda

Priznaje iskusni 28-godišnji reprezentativni levi bek, da će mu jubilej pred 25.000 navijača na “Marakani” ostati urezan u sećanju.

„Velika mi je čast i privilegija da sam se našao u odabranom društvu fudbalera koji su odihgrali 100 mečeva u Crvenoj zvezdi. Sve dok iz ruke legendarnog napadača Vojina Lazarevića, kome je juče bio i 78. rođendan, nisam primio poklon nekako nisam bio svestan šta sam postigao. Nije mnogo fudbalera u ovom veku imalo priliku da pregura “stotku” u Zvezdi a ja, eto, od prekosutra “gazim” dalje, pa ćemo videti gde ću da stignem“, kaže Rodić.

Statistički, naš defanzivac je odigrao 61 prvenstveni meč uz četiri pogotka, 35 evropskih mečeva i 4 u kupu Srbije. Debitovao je sjajno u pobedi nad Spartom iz Praga 2:0 na “Marakani” krajem jula 2017. godine.

„Ta prva dva meča protiv Čeha bili su zaista odlična. Odigrali smo ih na vrhunskom nivou, pamtiću ih pre svega zbog izdanja i rezultata, a malo manje zbog polomljenog prsta na nozi, koja je prouzrokovala pauzu i uskrastila me za igranje nekih važnih mečeva na početku. Međutim, kad se osvrnem mogu da budem ponosan na sve što je Zvezda napravila dok sam u klubu, dve titule, dve Lige šampiona, Liga Evrope. To je ostvarenje svih snova, verovatno nismo svesni kloliko smo visoke standarde postavili. Ali, voleo bih da nastavimo u ovom ritmu, nadam se od leta nekoj novoj Ligi šampiona ili Ligi Evrope“.

Posle kiksa prvog pratioca, Zvezda je pobedom nad Vojvodinom stekla 13 bodova prednosti.

„Ništa se kod nas nije time promenilo. Već smo rekli da smo startovali od nule, za sada smo osvojili maksimalnih šest bodova i guramo dalje. Vidim da ljudi već pričaju od derbiju sa Partizanom ali za nas je derbi prvo meč sa Inđijom. Nema opuštanja, ne gledamo tabelu već samo prvog protivnika. To je jedini način da se stigne do cilja a svi znaju da su naši najviši. Težimo duploj kruni, radićemo na tome da je konačno osvojimo“.

Odbrana Crvene zvezde je ovog proleća dozvolila igračima Čukaričkog i Vojvodine da im stvore po jednu priliku za 90 minuta. Novosađani nisu čak nijednom pogodili okvir gola Milana Borjana.

„Dobro smo postavljeni, sinhronizovani smo. Sve je to plod dobrog rada na pripremama, treninzima a i uigranosti. Međutim, ne sme da nam se događa pad koncentracije i neke greške koje na našu sreću nisu skupo koštale. S razlogom je trener Dejana Stanković bio ljut jer se u desetak minuta koliko nismo bili na svom nivou gube utakmice. To mlora da se eliminiše, verujem da ćemo radom uspeti da popravimo neke segmente što će svakako popraviti sliku o nama“.

Kad se podvuče crta od Sparte do Vojvodine…

„Ponosan sam, zadovoljan, ostvario sam dečačke snove da zaigram u Crvenoj zvezdi. Poklopilo mi se da sam deo rezultatski najuspešnije generacije kluba u 21. veku i sebi mogu da kažem da sam napravio najbolji potez u leto 2017. kad sam napustio Krila Sovjetov i došao na “Marakanu”“, uverava Milan.