Nikolić: Soba je postala mini teretana

Srbija - Super liga 31. mar 20209:24 > 9:31
FK Crvena zvezda

Fudbaler Crvene zvezde i kreator igre Veljko Nikolić ističe da se već navikao na novi režim života i rada u vanrednim okolnostima.

Međutim, ne krije da mu ova izolacija nije toliko teško pala, jer uz vreme izdvojeno za treninge, ostatak je posvećen porodici, pomaganju sestri oko domaćih zadataka, majci oko nabavke, hobijima…

„Osećam se sjajno. Živim sa tatom, mamom i mlađom sestrom kojoj pomažem oko domaćih zadataka kako bi se što bolje privikla. Što se tiče treninga, pridržavam se svega dogovorenog sa stručnim štabom, maksimalno sam posvećen. Dobra stvar u svemu ovome je ta što smo se još više zbližili sa svojim porodicama. Zbog previše obaveza nekad nemamo vremena da se viđamo non stop. Moji roditelji su ovde, pomažu mi, nadam se da će ovaj virus jako brzo proći i da će zaobići sve nas“,  naglasio je Nikolić.
Vezista se trudi da iskoristi na dobar način slobodno vreme.
„Kada se probudim, doručkujem sa porodicom. Odem sa majkom u prodavnicu, pomažem joj i oko toga. Zatim obavezno odigramo neke društvene igre tipa „Ne ljuti se čoveče“, „Monopol“ ili slično. Posle toga ručamo, naravno obavezno odradim trening i tako do uveče kada se ranije leže na spavanje. Trudim se da se maksimalno posvetim svemu, imam slobodnog vremena na pretek, tako da pokušavam to da iskoristim. Stvarno nam dosta pomaže i to što smo svake srede ili subote bili u karantinu na Marakani. Ja sam se već i navikao, nije mi problem da provedem ceo dan kod kuće. Imam dosta stvari koje radim kako bi maksimalno iskoristio vreme koje imam. Čitam i knjige, ponekad igram i igrice, radim vežbe i uglavnom tako izgledaju moji dani“.
Treninge u kući odrađuje maksimalno odgovorno.

„Zbog cele situacije ne možemo da izlazimo napolje da trčimo, a klub se postarao i da nam taj problem reši. Svaki fudbaler je dobio kućni bicikl da se bolje pripremamo, da kada se vratimo na teren budemo u što boljoj fizičkoj formi. Od svoje sobe sam napravio pravu mini tereranu. Kupio sam sve rekvizite koje mi trebaju, radim sklekove, trbušnjake i slične vežbe stabilizacije. Pridržavam se dogovora sa stručnim štabom i siguran sam da svi saigrači takođe rade isto. Jeste teško, ali ja dajem maksimum“, zaključio je Nikolić.