"Zvezdu nema ko da ugrozi, za dva koplja iznad svih"

Srbija - Super liga 15. apr 202012:11 > 12:19
FK Crvena zvezda

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragan Kanatlarovski govorio je za klupski sajt o aktuelnoj sezoni, novom treneru Dejan Stankoviću i kako se on snalazi u vreme koronavirusa.

Kanatlarovski je u crveno-belom dresu proveo godinu dana, igrajući u generaciji koju je predvodio Dragan Stojković Piksi.

Crvena zvezda je bez dileme najveći klub na Balkanu. Vode ga najbolji sportski radnici u Srbiji na čelu sa Zvezdanom Terzićem, tu je i legendarni Dragan Džajić čiji su iskustvo i saveti sigurno nemerljivi, a Dejan Stanković je posle izvanredne fudbalske karijere nagovestio da bi mogao da ima isto tako uspešan trenerski put.

Ne brinem ja za moj klub, jer će bez obzira na velike posledice, koje će neminovno izazvati ova pandemija, nastaviti da se razvija u najboljem smeru. Kako u Srbiji tako i u Evropi gde nas je sjajno predstavljao u poslednje tri sezone„, rekao je aktuelni selektor kadetske reprezentacije Severne Makedonije.

On ima samo reči hvale na rad trenera Stankovića koji je ove sezone pružio priliku brojnim mladim igračima.

Povezano

Zvezdu nema ko da ugrozi u Srbiji, jer je najbolja, za dva koplja iznad svih. Bitnije od bodovne razlike je činjenica da je Stanković za kratko vreme „namestio“ igru.

Prepoznatljiva je, napadačka ali dobro izbalansirana, vidi se na čemu insistira a to se sigurno svidelo i gledaocima jer su pune tribine najbolji dokaz za to. Ima zaista kvalitetne igrače a posebno mi je drago što je šansu ukazao mladim igračima Petroviću, Nikoliću i Gavriću koji su budućnost kluba i veliki kapital. “  

Zvezda bi u Stankoviću mogla da dobije još jednog uspešnog trenera na duže vreme, kao što je to bio Vladan Milojević.

„Kad neko ima mentalitet pobednika i fajtera kao Dejan, onda svakom poslu pristupa na najodgovorniji mogući način, odnsono 100 odsto. Imao je veliku karijeru, radio sa zaista sa najvećim trenerima današnjice i to iskustvo je neprocenjivo. Uz to je sa obe noge na zemlji.

Od prvih treninga, a pratio sam ih preko medija, utakmica u Turskoj koje sam gledao, pa ovih šest u šampionatu, samo sam dobio potvrdu svojih prognoza u vezi Dejana. Fudbaleri Zvezde, posebno oni mlađi zaista imaju mnogo toga da nauče od njega, a ja se nadam da će ostati bar nekoliko godina u klubu i ponoviti uspehe koje je imao njegov prethodnik Vladan Milojević.“

O tome kako se on snalazi u novonastaloj situaciji, Kanatlarovski kaže:

Lak mi je bio izbor, da se vratim u Bitolj i budem u samoizolaciji 14 dana ili da ostanem uz svoju lepšu polovinu u Vranju. Iskreno, nije nam dosadno, nađemo zanimaciju a ja sam konačno pronašao slobodno vreme da napišem stručnu knjigu. Sklapam materijal i u narednih mesec dana trebalo bi da je završim. Veče nam je uvek rezervisano za neki dobar film, seriju.“