Degenek: Zbog Zvezde sam odbio 10 miliona evra

Srbija - Super liga 30. apr. 202013:04 > 13:18
Podeli:
FK Crvena zvezda

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek u razgovoru za Sportski žurnal otkrio je da je odbio kinesku ponudu vrednu skoro 10 miliona evra da bi se u leto 2019. godine vratio u Crvenu zvezdu.

Postigao sam dosta u fudbalu, ali nema zadovoljavanja. Imam još mnogo ambicija i ciljeva, želim da ostvarim lepe stvari i kao sportista i kao porodičan čovek. Preponosan sam i presrećan da sam imao hrabrost i mogućnost da odbijem 3,2 miliona evra godišnje u Kini, da bih se vratio u Zvezdu“, rekao je Degenek, pa potom nastavio:
„Nalazio sam se na pripremama u Austriji, bio u sobi sa Đovinkom kad je na stolu bio troipogodišnji ugovor u Kini, sa 3,2, miliona po sezoni. To je prihod od 10 miliona evra, novac koji ne rešava samo moj život, nego buduće dece, pa i njihove dece“.

Defanzivac je objasnio zašto mu je bilo važno da se vrati među beogradske crveno-bele.

„Retko ko bi odbio takvu ponudu, znam da se pojedincima činilo da nisam pametan. Prelomio sam da se vratim u Zvezdu, jer mi je šest meseci bilo prelepo, ostalo je stvari koje nisam dovršio. Opet sam tu, ali kao da mi Bog ne dozvoljava da završim prvenstvo na pravi način. Prošle godine sam stigao na proslavu ti-tule kao fudbaler Al Hilala, sada ova muka sa koronavirusom… Nadam se da će sve ubrzo da se unormali. Presudila je velika želja da se vratim kući, budem sa najmilijima. Srećan sam što je tako i ne žalim za bilo čim. Ponovo smo došli do Lige šampiona, prvi smo u ligi…“, zaključio je Degenek.