Superliga se nastavlja 30. maja, bez plej-ofa

Srbija - Super liga 6. maj 202014:05 > 14:07
FK Partizan

Fudbalska Superliga Srbije nastaviće se 30. maja, objavio je FSS u sredu.

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, održana je sednica Odbora za hitna pitanja na kojoj su donete važne odluke za srpski klupski fudbal.

Posle izjašnjavanja svih klubova Super lige Srbije, odlučeno je da se u okviru sezone 2019/20 odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta.

Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola.

Povezano

Što se tiče Prve lige Srbije, samo tri kluba (od 16) je glasalo za odigravanje svih 11 kola prvenstva.Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje 30. kolo je na programu 20. juna.

Кada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije. Кup Srbije igraće se po planu.

Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun (četvrtfinale), 10. jun (polufinale) i 24. jun (finale).

Na predlog Sportskog sektora, doneta je odluka da se uputi odgovor UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija za odigravanje baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i da se predloži da se obe utakmice (polufinale sa Norveškom i eventualno finale) odigraju u novembarskom terminu.