Kokeza: Slušali smo većinu, Vuletić: Nedokučiva sila

Podeli:
Fudbalski savez Srbije

Fudbalski savez Srbije objavio je u sredu da će Superliga biti okončana bez plej-ofa i plej-auta, pa će do kraja takmičenja biti odigrana još samo četiri preostala kola regularnog toka šampionata. Tu odluku su komentarisali predsednik saveza Svlaviša Kokeza i funkcioner Partizana Vladimir Vuletić.

Ranije u sredu doneta je odluka da će se šampionat Srbije nastaviti 30. maja, ali da će biti odigrana samo četiri kola, kao i da neće biti plej-ofa, ni plej auta.

Povezano

Doneli smo odluku kakvu je tražila većina. Za nju je glasalo 11 klubova Superlige i 13 iz Prve lige, dok je protiv bilo pet klubova Superlige – Zvezda, Partizan, Radnički, Čukarički i Spartak, kao i još tri kluba Prve lige. Počinjemo 30. maja, završavamo 20. juna, finale Kupa je 24. juna. U dogovoru sa Zajednicom klubova smo odlučili da se uputi dopis klubovima da se izjasne da li žele da ostane 16 klubova ili da dođe do proširenja na 18 ili 20 klubova. Opet ćemo se rukovoditi željom većine i to ćemo znati u narednih 10-15 dana”, izjavio je Slaviša Kokeza, a preneo Tanjug.

O odluci je govorio i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, koji je glasanje većine timova na na sednici okarakterisao kao ‘nedokučivo’.

Nedokučiva tamna sila obuzela je većinu ostalih ekipa SuperLinglonga, čak i one kojima je bio neizvestan opstanak, a koji su se izjasnili za format od četiri kola”, izjavio je potpredsednik FK Partizan za B92.

Na četiri kola pre kraja prvenstva Srbije Crvena zvezda se nalazi na prvom mestu tabele sa 11 bodova više od prvog pratioca Partizana i ima ogromnu šansu da osvoji treću uzastopnu šampiona prvaka države.