Degenek: Spremni smo za sve što dolazi

Srbija - Super liga 10. maj. 202021:13 > 21:15
Podeli:
Katarina Kostić

Defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek rekao je da sa velikim nestrpljenjem čeka nastavak sezone.

„Presrećni smo i radosni što smo konačno na terenu. Uželeo smo se fudbala, kao i saigrača. Prosto je divota raditi ponovo sa svima njima, iako je vruće. Imamo interesantne treninge. Većina tih vežbi na početku rada na terenu su preventivne kako se ne bi povredili i kako ne bi bilo posledica i problema kasnije. Uključujemo svaki mišić i iskreno mi to veoma prija, a verujem da je tako i mojim saigračima“, rekao je Degenek za klupski sajt.

Nije bilo lako tokom skoro dvomesečne pauze:

„Sve nam je nedostajalo. Naročito ta popularna „ševa“ gde stvarno bude mnogo smeha i šale. Naravno, postoji i velika želja za fudbalom, za golovima. Srećan sam što smo se konačno vratili. Teško je trenirati sam, još u zatvorenom prostoru. Mi fudbaleri živimo za teren i loptu, a kada nam to uskratite, onda je to baš čudno za nas. Svi su mi falili, kompletno cela ekipa mi je nedostajala, jer smo mi ipak jedna velika porodica“, rekao je defanzivac.

Sezona će se u Srbiji nastaviti 30. maja. Ostala su, kako je izglasala većina klubova, još četiri kola do kraja šampionata i Kup takmičenje u kome se stiglo do četvrtfinala.

„Mi smo spremni za sve što dolazi. Ostale su nam još četiri utakmice, nama je cilj da osvojimo maksimalan broj bodova, da postignemo što više golova, da odigramo što bolje odbranu. Jednostavno, da igramo naš fudbal i da se onda pripremamo za kvalifikacije u Evropi. Iskreno, jedva čekam utakmice, nikad duže nismo bili bez mečeva, prosto smo se svega uželeli“.

Ako ne bude neke promene odluka i preporuka, navijača na tribinama neće biti.

„Nije isto kada je neko na stadionu i kada svojim glasom i aplauzima pruža podršku. Siguran sam da će pratiti naše mečeve i pored malih ekrana, a to će nam takođe značiti jer ćemo znati da nas neko konstanto bodri. Učinićemo sve da se raduju našim uspesima. Mi, igrači svakako bismo želeli da stadioni budu puni, da se radujemo zajedno, ali šta je tu je. Nadam se da će bar biti dozvoljeno navijačima da budu tu kada krenu kvalifikacije, jer svi znamo koliko nam njihova podrška znači“, završio je defanzivaca Crvene zvezde, Miloš Degenek.