Jovančić: Da pobedimo sve do kraja

Srbija - Super liga 12. maj 202014:50 > 14:52
Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

Fudbaler Crvene zvezde Dušan Jovančić srećan je što se ekipa ponovo vratila treninzima.

Srpski šampion je u ponedeljak počeo sa pripremama za nastavak sezone, posle skoro dvomesečne pauze.

Povezano

Dugo je trajala ova prinundna pauza. Teško je kada su fudbaleri odvojeni kako od terena tako i jedni od drugih. Srećni smo što smo ponovo zajedno i što smo se vratili na teren Marakane. Sigurno je da nam je mnogo nedostajao teren, navikli smo da živimo na njemu. Treba da nastavimo tamo gde smo stali, od početka smo krenuli sa jakim treninzima i mislim da ćemo maksimalno moguće spremni dočekati nastavak prvenstva„, rekao je Jovančić za klupski sajt.

Visoki vezista se i tokom izolacije trudio da održava formu.

Imali smo zaista sjajan program koji nam je slao stručni štab. Individualno smo radili od kuće koliko je to moguće. Moram priznati da nam je to mnogo značilo da bi se prilagodili za nastavak rada. Znači nam grupa i celokupno druženje. Mnogo je lakše raditi kada je cela ekipa na okupu. Veći uticaj na igrače imaju njegovi saigrači i možemo mnogo bolje da radimo kada smo svi zajedno. Pored svih saigrača, koji su mi svakako nedostajali, nedostajao mi je Babić s kojim se najviše družim„.

Osim Superlige, Zvezdu čeka i borba za trofej u Kupu Srbije. Ime protivnika u četvrtfinalu dobiće u sredu.

Iskreno nemam posebne želje. Mi znamo koji je naš cilj – to je dupla kruna. Nismo dugo osvojili kup takmičenje i verujem da možemo. Učinićemo sve da pobedimo preostale utakmice kako bi navijačima doneli novu radost jer su to svakako zaslužili. Iako, bar na početku, neće biti na tribinama mi osećamo njihovu podršku koja nam dosta znači, jer su oni naš pravi 12. igrač„, zaključio je Jovančić.

Mečevi u Srbiji nastavljaju se 30. maja.