Milojević o odlasku iz Zvezde, peripetiji oko sina…

Srbija - Super liga 17. maj. 202011:31 > 11:47
Podeli:
Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

Odlazak Vladana Milojevića iz Crvene zvezde i dalje je velika tema, sa dosta nepoznatih detalja. Neke je najbolji Zvezdin trener u ovom veku otkrio u intervjuu za praznični broj "Sportskog žurnala."

Veliki problem Milojević je imao između dva meča koje je Zvezda igrala protiv Kopenhagena. Ali problem nije bio u Beogradu i Crvenoj zvezdi, već u Vojvodini a ticao se njegovog sina Nemanje.

Povezano

Niko u klubu nije znao, prvi put javno pričam o tome. Da me supruga nije ubedila da ostanem, podneo bih ostavku. Bio sam na putu da to učinim. Imao sam veliku peripetiju, tek tada sam shvatio neke stvari. U klubu čiji je član tada bio moj sin Vojvodini, bilo je niskih udaraca od nekih nebitnih ljudi, reč je o stvarima koje nisu za javnost. To me je opteretilo. Morao sam da ga sklonim. Ceo život sam se borio da mi deca ostanu ovde, ali Srbija je ovo. Nisam želeo da moje dete ispašta, ima svoje snove i život. Čekao sam da se sve to završi, hvala Bogu istrajao sam. Velika je to škola za mene, svašta sam prošao – rekao je Milojević u razgovoru za „Sportski žurnal.“

U međuvremenu Zvezdu je doveo do drugog vezanog učešća u Ligi šampiona i prvi deo prvenstva završio sa 11 bodova prednosti. Na kraju jesenjeg dela odlučio je da ode i iznenadio mnoge, ali to ne menja njegov odnos prema klubu u kojem je ponikao.

Zvezda me je formirala, dala mi određene konture života. Nikada se nisam nametao, kada Zvezdi bude trebalo – tu sam. Uvek sam njen navijač i na raspolaganju za pomoć. Glavni okidač mog odlaska su detalji oko deteta.