Igrači Jagodine slede primer kolega iz Borca

Srbija - Super liga 29. maj 202011:39 > 11:41
Podeli:
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Nekoliko dana nakon što su igrači Borca postavili gradu Čačku ultimatum, njihov primer slede i bivši igrači Jagodine.

Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Bivši igrači Jagodine koja je istupila iz svih takmičenja, poslali saopštenje za javnost i pismo opštini Jagodina. Razlog je isti kao u slučaju bivših igrača Borca – izigrani su za pošteno zarađen novac.

Igrači su dali rok od deset dana da se nađe način za rešenje nijihovog problema. U suprotnom će početi protest ispred opštine.

FK Jagodina trenutno se takmiči u petoj ligi i postoji samo formalno kako bi mogao da naplaćuje novac na koji polaže pravo od bivših igrala Predraga Rajakovića, Aleksandar Pešića i još nekolicine fudbalera.

Što se tiče zahteva igrača iz Borca, gradonačelnik Čačka tvrdio je pre dva dana da nije upoznat sa pismom koje su mu uputili igrači, iako mu je pismo lično uručeno za šta igrači imaju dokaz iz pošte.

„Obaveštavamo javnost da smo dana 28.05.2020 poslali pismo na adresu grada Jagodina kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koje FK Jagodina ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa“, navodi se na početku saopštenja.

Povezano

„FK Jagodina bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, nama i našim porodicama naneta je velika šteta. Grad Jagodina smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Jagodina izigrani i zbog stvaranja fantomskog kluba FK Jagodina Tabane koji je planski pravljen sa namerom da nam se napravi šteta, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu“, rečeno je u saopštenju profesionalnih fudbalera.

Igrači su napomenuli da FK Jagodina i dalje ostvaruje prihode na osnovu transfera koje je ostvarila u prošlosti.

„FK Jagodina se takmiči u petoj ligi i formalno i dalje posluje, a razlog nevedenog su prihodi koje FK Jagodina ostvaruje po više osnova od bivših igrača, Predraga Rajkovića, Aleksandra Pešića itd… a tokovi novca nam nisu poznati. Ako grad Jagodina ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest“, navedeno je.

Fudbaleri su istakli da ne žele da se njihovo ogorčenje na bilo koji način dovede u vezu sa politikom.

„Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje. Zahtev poslali i potpisali igrači: Gašić Danijel, Arsenijević Nemanja, Milinković Milan, Stojimirović Aleksandar, Mitošević Vuk, Ilić Vladimir, Nedović Stefan, Martinović Dušan, Marić Slavko, Damjanović Dario, Đurić Milan, Lepović Miloš, Živanović Aleksandar, Đorđević Predrag i Mijatović Slađan„, piše na kraju saopštenja bivših igrača Jagodine.