Stanković: Momci su zlatni, zvao sam i Milojevića

Podeli:
FK Crvena zvezda

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da je izuzetno ponosan na svoje igrače, koji su u petak obezbedili titulu šampiona države. Dodao je i da je naredni cilj osvajanje Kupa Srbije.

Crveno-beli su u petak obezbedili osvajanje 31. titule šampiona države, pošto su u gostima savladali Rad sa 5:0. Na taj način su postali nedostižni za najbližeg pratioca Partizan.

„Čestitam svima u klubu na tituli. Navijači su bili veoma važan faktor na putu do trofeja. Titula je i njihova. Naravno, tu su i divni momci koje treniram. Oni su dobri, zlatni momci, profesionalci i veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da svakodnevno radim sa njima. Zasluženo smo osvojili titulu„, rekao je Stanković.

„Nasledio sam ekipu sa bodovnom prednošću, ali ni u jednom trenutku nismo odustajali. Nismo se ni opuštali, već smo se ponašali kao da zaostajemo za rivalom, a ne da imamo prednost. Spustio bih loptu što se tiče slavlja, jer je naš cilj osvajanje duple krune. Treba nam odmor, treba nam koncentracija. Nije lako i grati po 90 minuta u ovom ritmu nakon dva i po meseca pauze“.

Povezano

Stanković nije krio zadovoljstvo što je i kao igrač i kao trener osvoji titulu sa voljenim klubom.

„Velika je stvar da se vratiš u klub za koji navijaš od malena i uspeš nešto da osvojiš. Sa igračima koje treniram je sve moguće. Fenomenalni su, zaslužuju svaki trofej, a naš naredni cilj je osvajanje Kupa Srbije. Želimo duplu krunu i maksimalno usmeravamo fokus na izazove koji nas očekuju u tom takmičenju“.

Istakao je Stanković i da veliku zahvalnost duguje svom prethodniku Vladanu Milojeviću.

„Pozvao sam Milojevića da dođe i da nam se pridruži u proslavi titule. Ako mu vreme dozvoli, voleo bih i da podigne pehar sa nama, zaslužio je to u potpunosti. Zvezda je jedna velika porodica i drago mi je zbog toga što smo svi zajedno uticali na to da titula i treći put zaredom dođe na naš stadion“.