U ponedeljak počinje istorijski štrajk glađu u Čačku

Srbija - Super liga 7. jun 202020:32 > 20:39
Podeli:
Princscreen

Bivši fudbaleri čačanskog Borca u ponedeljak će ispred opštine Čačak početi štrajk glađu.

Kako je najavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Sindikata profesionalnih Nezavisnost skup je zakazan za 19 časova. 

Sutra u 19h bivši igrači Borca počinju prvi u istoriji svetskog fudbala štrajk glađu, ispred opštine Čačak, zbog toga što su ih gradski funkcioneri prevarili na način da su desetine miliona namenjenih FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte i tako prali budžetski novac preko kluba.

FK Borac je svesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unapred pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba.

Sutra je istorijski dan za srpski fudbal i očekujemo podršku svih fudbalera, ali i javnosti. Svako od fudbalera ko želi, može ovim momcima da pošalje video poruku podrške, pojedinačnu ili grupnu, to bi im puno značilo.

Sutra je dan kada će ceo svet čuti kako se planski varaju sportisti koji su bolji deo našeg društva i kako jedna opština pljačka sopstveni narod izvlačenjem novca kroz sport.

Takođe, u Čačak će sutra kao podrška doći i bivši igrači FK Jagodina koji su na sličan način prevareni od opštine Jagodin. Veliko bravo za ove momke. Hoćemo pravdu – stop prevarama,“ navodi SPFN.