Milojević: Budite mudri i ne budite isključivi

Srbija - Super liga 10. jun 202016:28 > 16:43
Visoka sportska i zdravstvena škola

Na dan kada se igraju polufinalne utakmice Kupa Srbije, među kojima i večiti derbi, dojučerašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević održao je tribinu u Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi pod nazivom: Savremeni trener – menadžer, fudbal u Srbiji, mogućnost i tendencije.

Jednog dana sigurno će na ovom mestu gde ja sada sedim sedeti neko od vas. Želim vam da radite nešto lepo, da radite ono što volite i da budete uspešni u tome. Trenerski put je jako težak ali ja sam ga odabrao jer sam želeo i nisam hteo da odustajem od svoje želje. Morate da budete mudri i ne smete da budete isključivi. Mnogi su smatrali da sam „lud“ što sam prihvatio da radim u srpskom fudbalu, u Crvenoj zvezdi, ali meni je to bio znak da treba da budem tamo. Život me je naučio da morate da imate iskušenja da biste napredovali. Bilo je puno negativne energije ali uspeo sam da je preusmerim u pozitivnu veru. Morate da verujete u nešto, da radite na tome. Mogu da kažem jednostavno i da sam imao sreće ali sreća mora da se zasluži. Kao trener, trenutno u saudijskoj Arabiji shvatio sam da morate da priđete igračima na pravi način. Oni su vaše oruđe za rad, u početku sam očekivao da se oni prilagođavaju meni ali u stvari je umetnost prilagoditi se njima – rekao je Milojević.

Jedno od pitanja za Milojevića bilo je da li se čuo sa naslednikom Dejanom Stankovićem pred veliki derbi sa Partizanom?

Nisam se čuo sa Dejanom Stankovićem, a i ne bih mu ništa rekao i da jesam. Deki je dobar čovek, cenim ga i Zvezdi želim sve najbolje. Derbi je svetkovina i najbitnije je da prođe bez incidenata. Verujem da će večeras sve biti super, a za koga navijam nema potrebe da vam govorim.

Po završetku tribine reka studenata ostala je da se fotografiše sa trenerom Vladanom Milojevićem kome je direktor škole, prof.dr Branko Bošković, uručio majcu sa grbom škole čiji je nekada Vladan Milojević bio student a prof.dr Predrag Lazarević, šef studijskog programa za trenere i stručnjak za fudbal poklonio mu je knjigu: Pedagoški rad trenera u sportu. A gosta je pozdravio prof.dr Jovan Šurbatović, predsednik supštine Visoke sportske i zdravstvene škole.