Kao vetar: Samo Mbape brži od Cvetićanina!

Podeli:
Foto FK Voždovac

Talentovani fudbaler Voždovca Luka Cvetićanin na kontrolnoj utakmici dostigao fantastičnu brzinu od 35,2 kilometara na sat čime je nadmašio Liroja Sanea, Mo Salaha i Kingslija Komana.

Voždovčani mogu da se ponose da imaju jednog od najbržih fudbalera u Evropi. Vest koju je na svom zvaničnom sajtu objavio beogradski superligaš deluje neverovatno, ali je istinita i činjenično dokaziva.

Povezano

Luka Cvetićanin (17) je u kontrolnom meču, koji je Voždovac u sredu igrao protiv ekipe IMT, dostigao fantastičnu brzinu od 35,2 kilometara na čas prema pokazateljima GPS tehonologije koju igrači Voždovca nose na treninzima i utakmicama.

Koliko je to sjajan rezultat može se videti po dostupnim podacima francuskog lista „Le Figaro“ u kome su među 10 najbržih fudbalera na svetu Liroj Sane (35,04 km na čas), Mo Salah (35 km na čas) kao i Kinsli Koman koji ima brzinu identičnu Salahu, a Cvetićanin je po postignutom rezultatu ispred njih!

Kao najbrži kotira se fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape sa brzinom od 36 km na čas.

Kondicioni trener Voždovca Marko Kuridža napominje da je Cvetićanin postigao sjajan rezultat, ali da je jako mlad i da njegova brzina u budućnosti može biti čak i veća.

Luka je došao u naš klub jako mlad sa 16 godina i sa hroničnim povredama zadnje lože koje su karakteristične za sprintere. Uspeli smo da saniramo sve povrede, u sjajnoj je fizičkoj formi i konstatan je što za njega mnogo znači. Na svakom treningu njegovi sprintevi su iznosili preko 34 kilometara na sat, ali rezultat postignut u meču protiv IMT-a je izvanredan pokazatelj i nema sumnje da on može da popravi brzinu sa obzirom da ima samo 17 godina. Mislim da je on trenutno najbrži srpski fudbaler i jedan od najbržih u Evropi„, istakao je Marko Kuridža.

Pored njega fantastične rezultate postiže i Aleksa Janković, još jedan krilni igrač Voždovca koji po pokazateljima GPS tehnologije ne odudara mnogo od Cvetićanina.