Đuričić za SK: Partizan ima najbolji tim u Srbiji

Podeli:
MIlan Djuričić
FK Partizan

Fudbalski klub Radnički iz Niša je posle smene Radoslava Bataka za šefa stručnog štaba imenovao Milana Đuričića, koji je za Sport Klub govorio o svom novom angažmanu, ali se dotakao i doskorašnjeg u fudbalskom klubu Partizan.

„Sve se brzo dešavalo, ali nije prvi put da se vraćam u klub u kome sam već radio. Naprotiv, to je postalo karakteristično za mene. Tako je bilo u Dinamu iz Pančeva, u Mačvi iz Šapca, u Sremu iz Sremske Mitrovice sam radio čak četiri puta, zatim u Vojvodini dva puta…eto sada i u Radničkom isto dva puta“, rekao je Đuričić na početku razgovora.

Đuričić je više puta u svojoj trenerskoj karijeri istakao da preko nekih stvari ne prelazi, kao i da ne dopušta mešanje u njegov rad. Radnički je u poslednja tri kola vezao loše rezultate, zbog čega je smenjen trener Radoslav Batak, tako da se od novog trenera očekuje da „razmrda“ ekipu.

„Tako je uvek što se tiče mojih principa. Preuzimam ekipu u toku reprezentativne pauze, koja nam je dobro došla jer ćemo imati vremena da se upoznamo i da se bavimo isključivo treninzima. Radnički je u poslednja tri kola osvojio samo dva boda, ali ne mislim da je bio loš. Takođe, ne mislim ni da je moj prethodnik Batak loš trener. Naprotiv, reč je o mladom i vrlo perspektivnom treneru“.

Povezano

Ambicije Nišlija su kao i svake sezone iste, mesto na vrhu tabele, zahvaljujući kome bi igrali kvalifikacije za Ligu Evrope. Međutim, postavlja se pitanje da li je to realno u ovakvoj konkurenciji. Nišlijama će glavni konkurent biti Vojvodina.

„Teško je govoriti sada šta je realno, dok se ne upoznam sa igračima. Činjenica je da ćemo svi dati svoj maksimum. Zbog toga sam potpisao ugovor sa Radničkim do kraja sezone, pa potom ako uprava kluba bude zadovoljna, kao i ja lično, onda ćemo sesti i dogovoriti se za dalje“.

Đuričić je do nedavno bio pomoćni trener u stručnom štabu Sava Miloševića u Partizanu.

„Mogu da kažem samo jednu stvar, a to je da igrački Partizan ima najbolji tim u Srbiji, ostalo ne bih da komentarišem…Za crno-bele me vežu samo lepe uspomene i ne želim da ih kvarim na bilo koji način“, zaključio je Đuričić.