Đuričić na Čairu: Da budemo u Top 4

Podeli:
FK Radnički Niš

Milan Đuričić zvanično je predstavljen na mestu trenera niškog Radničkog i tom prilikom je istakao da ima visoke ambicije.

Iskusni strateg (58) na klupi je nasledio Radoslava Batka.

Igrače uglavnom poznajem i neće mi biti teško da ih uvedem u svoj sistem. Jedina moja poruka je bila da je tim najvažniji. Ne želim ništa da obećavam, jedina stvar koja me zanima je da Radnički igra dobar fudbal. Imamo mogućnost da u Kupu Srbije dođemo daleko i daćemo sve od sebe da iskoristimo tu priliku. Što se tiče prvenstva, cilj kluba je da se bude u prve četiri ekipe na tabeli. Radnički je na tom planu malo zaostao, ali smatram da borba tek sledi i da imamo više nego dovoljno vremena da se ravnopravno upustimo u trku„, rekao je Đuričić.

Povezano

Đuričić se vratio na Čair posle dve godine.

Radnički je sada u mnogo drugačijoj situaciji nego što je bio pre tri godine kada sam radio ovde. Situacija je daleko bolja, klub je stabilan i organizovan i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da ga preuzmem. Za mene je Radnički izazov„.

Prvi meč na povratku imaće protiv Napretka u Kruševcu predstojećeg vikenda. Zatim Radnički očekuje duel sa Partizanom, u kojem je Đuričić donedavno radio kao pomoćnik Sava Miloševića.

Mi ćemo u svakom meču ići na pobedu. Nema sentimentalnosti. Meni je u Partizanu bilo lepo, uradili smo ozbiljne stvari, pre svega u Evropi, ali ja sam sada trener Radničkog i učiniću sve što je do mene da mi tu utakmicu rešimo u svoju korist„, zaključio je strateg iz Nove Pazove.

Nišlije posle 10 kola zauzimaju sedmo mesto na tabeli Superlige sa 17 bodova.