Jojić za SK: Navijači mi šalju poruke svakog 18. maja

Podeli:
FK Partizan/Sandić Foto

U nedelju od 17 časova zakazan je 163. večiti derbi, što je bio idealan povod za razgovor sa prvotimcem Partizana Milošem Jojićem.

Povratnika u srpski fudbal su upamtili kako navijači crno-belih, tako i Crvene zvezde, po golu iz slobodnog udarca u 89. minutu 144. večitog derbija, odigranog u maju 2013. godine, koji je kasnije odlučio titulu.

„Što se tiče mene lično,možda tada nisam ni bio svestan toliko tog gola iako je odlučio za titulu, koliko svih ovih godina kada mi 18.maja navijači šalju poruke. Kada ste u Partizanu jedna utakmica ne čini čuda,već kontinuitet.

Važna je naravno pobeda u derbiju,ali da biste bili kvalitetan igrač to morate da pokažete i u svakoj drugoj utakmici“, rekao je Jojić na početku razgovora za Sport Klub.

Partizan 163. večiti derbi dočekuje kao drugoplasirana ekipa na tabeli sa zaostatkom od osam bodova u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu. Nameće se pitanje da li je to dodatna motivacija za crno-bele.

„Pobeda u derbiju je uvek inspiracija bez obzira da li ste bodovno u plusu ili minusu. Mi želimo pobedu kao i uvek! Svaki igrač Partizana ima inspiraciju za večiti derbi.Tu nije potrebna dodatna motivacija niti da vam bilo ko kaže,ovo je sada važna utakmica. Nas tome uče od malena, za to se živi u bilo kojoj od selekcija Partizana. Istina je da se možda oseća drugačija energija na treningu te nedelje,ali to je nešto prirodno. Ja sam dete Partizana i kao što se zna derbi je za nas najvažnija utakmica o kojoj maštate još kao dete. Imate naravno pozitivnu tremu i pre svega odgovornost posebno kada treba da debitujete za prvi tim,ali sada kao neko ko je već igrao derbije mogu da kažem da je to najneizvesnija utakmica u kojoj favorit ne postoji.Tu pripreme osim one u taktičkom smislu i želje šefova nema, jer je to takva količina adrenalina i emocija da jedva čekate da izađete na teren.To se nosi u srcu!„.

Povezano

Jojić ističe da u derbiju, kao uostalom ni na bilo kojoj utakmici, nije bitno da li će on postići gol ponovo ili neko drugi.

„Ko će da reši derbi zaista nije važno! Važna je dobra igra i da osvojimo tri boda! Ne kažem da svako od nas ne želi da se upiše u listu strelaca ,ali mesta za sebičluk u derbijima,kao i u svakoj drugoj utakmici ne sme da postoji..“

Vezista crno-belih ne bi mogao da prognozira tačan rezultat utakmice.

Videćemo u nedelju! Imamo mnogo novih igrača, sa jedne strane nova krv, sa druge strane igrači neki tek pristižu.Tu je šef da nas uputi kako bismo junački izašli na derbi“, zaključio je Jojić.