Stanojević pred derbi: Upitnik kod Natha

Podeli:
FK Partizan

Aleksandar Stanojević, trener Partizana u dobrom raspoloženju dočekuje derbi sa Crvenom zvezdom, koji je na programu u nedelju u 17 časova.

FK Partizan

Imam dobar osećaj. Ekipa je maksimalno fokusirana. Odradili smo trening na glavnom terenu. Žao mi je što publika neće biti u našem hramu mnogo bi nam značilo. Sve drugo je u redu. Ostaje da vidimo u kakvom su stanju reprezentativci da bi odlučili u kom ćemo sastavu igrati„, rekao je Stanojević.

Povezano

Kao i pre svakog derbija bilo je prozivki sa obe strane Topčiderskog brda, uglavnom vezan za period u prethodne tri godina kada je Crvena zvezda osvajala titulu.

Čarki će uvek biti, ali ja sam za činjenice. Možemo da pričamo na ovaj ili onaj način, ali dominacija je teška reč i to znači da nešto radite u kontinuitetu, a derbi u poslednjih koliko utakmica tri ili četiri godine, Partizan je dominantan. Ne možete jedan derbi da dobijete i da kažete da ste dominantni. Ako hoće da budu dominantni moraju u 10, 15 derbija da rade ono što je Partizan radio. Momci su svesni da su bili bolji i da Zvezda nikada ne može da bude dominantna. Ne pričam ništa loše o njima, poštujemo 8 bodova prednosti i što su dominantni u domaćem prvenstvu. A dominacija kao dominacija još ne postoji, moraš da pobeđuješ na svim frontovima, i u derbiju i onda možeš da kažeš da si dominantan„, izjavio je Stanojević.

Na pitanje da li će na njega uticati, što za Zvezdu neće igrati Kanga i Ivanić, Stanojević je jasno odgovorio.

Možda bi meni kao treneru više odgovaralo da igra neko od njih dvojice. Možda će ih zameniti neko zbog ko će biti opasniji u prekidu, možda će ući neki viši igrač. Ne gledam na taj način da je Zvezda oslabljena. Nije to mnogo bitna činjenica„.

Što se tiče tima Partizana za derbi, Stanojević ima određene dileme, što zbog dva igrača mlađih od 21 godine, što zbog broja stranaca. Najviše četvorica sa pasošima drugih zemalja mogu da istrče na teren.

Sa bonusima nemamo problem sa tim sam zadovoljan. Što se tiče stranaca nismo odlučili ko će igrati. Najveći znak pitanja je kod Natha. Igrao je tri meča za Izrael u kratkom periodu. Bila bi mu to četvrta utakmica u deset dana. Videćemo“, rekao je Stanojević.