Njeguš debituje u Inđiji

Podeli:
Branko Spasojevic

Na klupi superligaškog debitanta, Zlatibora, u subotu će premijerno sedeti Zoran Njeguš. Mladi stručnjak, posle neočekivane selidbe iz Rada, predvodiće ekipu na gostovanju u Inđiji.

„Zlatibor je moj klub, predvođen mudrom rukom mog prijatelja Veljka Radulovića. Kumovska veza sa bivšim trenerom, sada sportskim direktorom Predragom Ristanovićem, zaokružila je specifičan, lokalpatriotski i porodičan, ambijent. Posle godina u inostranstvu i rada u mnogim domaćim klubovima, ovo je neobičan trenutak. Dobio sam posao skoro pored kuće, na trening idem pešice i uživam sa prijateljima“, zadovoljan je na Zlatiboru bivši reprezentativac SR Jugoslavije i prvotimac užičke Slobode, Crvene zvezde, Sevilje i Atletiko Madrida.

U tek okončanoj pauzi, Zlatiborci su pojačali konkurenciju ispred mreže dolaskom Dušana Čubrakovića (Akademija Pandev), najavljen je angažman dvojice stranaca, tokom naredne nedelje. Njeguš neće posezati za radikalnim potezima.

„Imao sam sedam dana da se upoznam sa timom, prošle subote remizirali smo (0:0) u prijateljskoj utakmici sa Javorom. Očekuje nas težak raspored i jasan cilj – da do kraja godine sakupimo što više bodova. Videćemo posle šta nam valja činiti…“

Nepunih mesec dana trajala je misija Zorana Njeguša na Banjici. Rad je preuzeo u septembarskoj, Zlatibor tokom oktobarske prvenstvene pauze.

„Hvala ljudima iz Rada na razumevanju. Shvatili su situaciju, prihvatili moje, privatne, razloge i dali zeleno svetlo da odem. Kod kuće, na svom Zlatiboru, dobio sam snagu da prebrodim lična iskušenja i ostanem u fudbalskoj priči. Nadam se uspehu i lepim vestima već od utakmice sa Inđijom“, optimista je Zoran Njeguš.

Utakmica na stadionu kraj Železničke stanice igraće se u subotu, s početkom od 15 časova.