Stevanović za SK: Ne postoji priprema za derbi

Srbija - Super liga 17. okt. 202010:29 > 11:02
Podeli:
FK Partizan

Fudbaler Partizana Filip Stevanović u razgovoru za Sport Klub pred 163. derbi rekao je da za utakmicu protiv večitog rivala ne postoji prava priprema.

„Ja sam dete Partizana i kao što se zna derbi je za nas najvažnija utakmica o kojoj maštate još kao dete. Imate naravno pozitivnu tremu i pre svega odgovornost posebno kada treba da debitujete za prvi tim, ali sada kao neko ko je već igrao derbije mogu da kažem da je to najneizvesnija utakmica u kojoj favorit ne postoji.Tu pripreme osim one u taktičkom smislu i želje šefova nema, jer je to takva količina adrenalina i emocije da jedva čekate da izađete na teren.To se nosi u srcu!“, rekao je Stevanović.

Povezano

Iako po godinama mlad Filip već ima iskustvo igranja u večitom derbiju, pa se u narednom okršaju očekuje mnogo više od njega u odnosu na period kada je debitovao. Vezista je poznat kao neko ko vrlo srčano pristupa utakmicama, a mnogi navijači bi želeli da vide da postigne pogotak baš u ovoj utakmici.

„Ko će da reši utakmicu zaista nije važno! Važna je dobra igra i tri boda! Ne kažem da svako od nas ne želi da se upiše u listu strelaca ,ali mesta za sebičluk u derbijima, kao i u svakoj drugoj utakmici ne sme da postoji..“

FK Partizan

Stevanović nije mogao da prognozira tačan ishod derbija, a obrazložio je i zašto…

Videćemo u nedelju! Imamo mnogo novih igrača, sa jedne strane nova krv, sa druge strane igrači neki tek pristižu. Tu je šef da nas uputi kako bismo junački izašli na derbi!“, zaključio je Stevanović.

Večiti derbi, 163. po redu, igra se u nedelju od 17 časova na Partizanovom stadionu, bez prisustva navijača.