O FIFA grbu do 15. novembra

Srbija - Super liga 26. okt 202014:16 > 14:26
Foto: FK Crvena zvezda

Mnogo interesantnih tema i izazova, na srpskim fudbalskim terenima i oko njih, nose novembarski dani.

Foto FK Partizan

Ključan je naravno duel Srbije i Škotske, 12. novembra, na stadionu „Rajko Mitić“. Znaju i laici da od ishoda poslednje kvalifikacione utakmice na putu ka EP zavisi i sudbina fudbala u nas… Ovog puta, kao ulog i epilog, pominju se stidljivo i potencijalne promene u najužem vrhu Fudbalskog saveza Srbije.

Poslednjih dana, međutim, sve glasnije se čuje i da su u toku intezivne „kvalifikacije“, na poseban način uoblikovane, za FIFA grb u 2021. Podsetimo, na još uvek važećoj listi internacionalaca, uz najbolje kotiranog Srđana Jovanovića, nalaze se i Danilo Grujić, Novak Simović, Lazar Lukić i Miloš Đorđić. Poslednja dvojica, u svetlu grešaka na utakmicama Crvene zvezde, sa Čukaričkim i TSC, pominjani su i u kategoriji „bivših“ arbitara sa FIFA znakom.

Kao prvi favorit da se, kao novajlija, nađe na listi, slovi Miloš Milanović iz Ćuprije, ponekad se do skoro pričalo i o Nenadu Minakoviću iz Novog Sada i to je sve…Izvesno je da od najavljene radikalne promene na listi neće biti ništa. „Kvalifikanti“ su dobili dobre ocene, imaju velike šanse da zadrže aktuelne pozicije i nije isključeno da pomenuta petorka i u 2021. predstavlja srpsku sudijsku školu u Evropi. Po principu „tresla se gora, rodio se miš“.

Konačnu odluku doneće Odbor za hitna pitanja FSS do 15. novembra.