Partizan u minusu milion, Zvezda 300.000 dinara

Podeli:
Foto FK Partizan

Disciplinska komisija FSS kaznila je Partizan sa milion dinara, zbog velikih propusta u organizaciji 163. večitog derbija. Kasa Crvene zvezde olakšana je za 300.000, jer klub nije ispoštovao Protokol o ponašanju u vreme kovida 19. Direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, platiće 200.000 dinara.

Crno-belima se na teret stavlja loša organizacija utakmice sa najljućim rivalom. Na tribinama i u ložama stadiona u Humskoj bio je nedozvoljeno veliki broj ljudi, zloupotrebljavane su novinarske akreditacije, čak su pojedinci i sa lažnim fotografskim propusnicama utakmicu gledali sa atletske staze.

Partizanova administracija nije prvi put načinila propuste sličnog sadržaja i zato će klub, u kasu FSS, morati da plati rekordnih milion dinara. Pogotovo u situaciji kad na stadionu u Humskoj novinari nisu u mogućnosti da dobiju izjave aktera posle superligaških utakmica.

Na Zvezdinoj klupi nisu poštovane epidemiološke mere, članovi lekarske ekipe ulazili su na teren bez maski, pa će crveno-beli uplatiti 300.000 dinara.

Komentarisanje arbitraže Novaka Simovića koštaće Zvezdana Terzića 200.000 dinara.

Disciplinska komsija, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem, na narednoj sednici sankcionisaće i Miloša Vazuru, direktora Partizana. Tek posle dodatnog izjašnjavanja Vazure, sudija i službenih lica, biće izrečena kazna zbog izjave da je arbitar Novak Simović, „u poluvremenu utakmice dobio poziv, koji se ne odbija“.