Vatrogasac po navici: Milan Milanović čuva Rad

Srbija - Super liga 31. okt 202012:07 > 12:09
Milan Milanović
Privatna arhiva

Stara lica na Banjici. Šef struke Milan Milanović, povratnik na klupu Rada, ponovo u misiji spašavanja Rada. Prva meč lopta – dolazak pretposledenjeg Zlatibora. Stadion „Kraj Petar Prvi“, subota, 15 časova.

FK Rad

Prvo finale u borbi za goli život. Ako probijemo nižu zonu odbrane gostiju, uspemo da organizujemo napade u talasima i sprečimo kontre, bićemo na dobrom putu… Najbitnije da se bodovi dopisuju, nikako prepisuju“, spušta teret sa leđa izabranika Milan Milanović.

Stara ljubav zaborava nema. Na opšte iznenađenje, prekaljeni stručnjak preuzeo je Rad, posle sjajne odiseje u kazahstanskom Irtišu.

Ugovori u Srbiji su slični, presudili su ljubav prema Radu i činjenica da ostajem kod kuće. Dosadila su mi malo putovanja, priznajem. Kazahstan je završena priča, navodno sponzori su se povukli, ostao mi je važeći ugovor i spor, najverovatnije, pred FIFA. Irtiš se, za sada, nije ugasio, čekam epilog slučaja, u zavisnosti od kojeg ću povući naredne korake“.

Sa golmanom Kahrimanom, Blažićem, Cigerom i Đurićem, Radov tim ima sasvim drugačiju težinu.

Moja je sudbina da preuzimam tim u jeku sezone. Došao sam na Banjicu posle prelaznog roka, zategao neobično veliki fond, 29 fudbalera u igračkom timu, bez prostora da mnogo biram. Slično je bilo i poslednji put, u Kazastanu, sa konsolidacijom tima promenila se slika. Nadam se da će se i mene neko setiti pre početka sezone, kad budem mogao da sastavljam tim i kreiram planove, bez zadrške.

Uz Milanovića, u stručnom štabu su i provereni radovci, Slađan Nikolić, Milan Šefo, verni saradnik Vladimir Pročikijević i Stefan Tomašević.

Bitna nam je svaka utakmica, predstojeća sa Zlatiborom, posebno. Nadam se lepim vestima za naše najvernije navijače“, optimista je Milan Milanović.

Rad će igrati u najboljem sastavu, stučni štab računa na sve fudbalere.