FIFA sudije: Milanović novo lice, ostali Lukić i Đorđić

Podeli:
REUTERS/Juan Medina

Lista srpskih fudbalskih sudija internacionalaca pretprela je samo jednu promenu – umesto Danila Grujića, u 2021. godini FIFA znak nosiće Miloš Milanović.

Od pompezno najavljenog „skidanja“ Miloša Đorđića i Lazara Lukića, prema očekivanjima, nije bilo ništa. Podsetimo, beogradski dvojac našao se na udaru javnosti posle propusta u duelima Crvene zvezde, sa TSC-om i Čukaričkim. Logično, međutim, da se FIFA znak ne oduzima posle jedne greške…

Najbolje kotirani, Srđan Jovanović, predvodiće srpsku sudijsku školu na evropskoj sceni i u 2021. godini. Dobro obavešteni izvori tvrde da je Jovanović na oku UEFA, kao kandidat za dugo očekivanu promociju u sudiju elitne kategorije.

FK Partizan/Sandić Foto

Peto mesto na listi internacionalaca rezervisano je za Novaka Simovića. Arbitar iz Lovćenca, kao Lukić, Đorđić i novajlija Milanović, nalaziće se u trećoj, poslednjoj grupi UEFA sudija.

Dobro upućeni tvrde da je pred Milanovićem sjajna karijera. Rođen pre 27 godina u Ćupriji, uz zavidno znanje, evidentan napredak i preko potrebno poznavanje engleskog jezika, kontinentalna promocija jednog od najperspektivnijih domaćih arbitara odličan je potez Fudbalskog saveza Srbije.

Guliver Image/Kevin Langle

Posle šest godina, u dva mandata, bez FIFA znaka ostao je Danilo Grujić. Nišlija o kojem se godinama priča u srpskom fudbalu stekao je status sudije od poverenja i za najveće izazove, međutim, dolazi vreme za nove snage…