Stanojević: Znamo šta za nas znači trofej

Srbija - Super liga 24. nov. 202014:26 > 14:28
Podeli:
FK Partizan

Fudbaleri Partizana u sredu u Gornjem Milanovcu igraju protiv Metalca u osmini finala Kupa Srbije. Pred ovaj meč na pitanja novinara odgovarao je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

„Znamo šta za nas znači trofej tako da u meč ulazimo maksimalno spremni i koncentrisani“, poručio je na početku konferencije trener Partizana Aleksandar Stanojević.

U kojoj meri je želja za sportskom osvetom i određeni pritisak opasnost bez obzira što su u prethodnom susretu sigurno izvučene pouke?

„Opasnost vidim samo u tome što je utakmica eliminacionog karaktera, jedna utakmica na njihovom terenu. Mi imamo veliki pritisak da moramo da prođemo, a oni sigurno igraju rasterećeno. To je jedina opasnost. Što se tiče te sportske osvete, prošla utakmica je bila izuzetno korektna, to su naši veliki prijatelji i nemamo tu vrstu razmišljanja. Imamo takmičenje i naš cilj koji želimo da ostvarimo“.

Da li možemo da očekujemo Sumu od prvog minuta?

„Taktiku ne bih otkrivalo, ali on je spreman. Videćemo u kojoj meri jer ipak nije trenirao mesec dana. Da li će početi ili ući kasnije još nismo definisali“.

Kakvo je zdravstveno stanje ekipe?

„Zdravstveno stanje je odlično sada. Imamo samo problem sa Bajbekom koji još nije potpuno spreman i imamo Markovića koji je osetio bol u mišiću kada je ušao u igru protiv Proletera. Ostali su svi spremni i zdravi. Što se tiče Bajbeka očekujemo da će se oporaviti do sledećeg vikenda, ostaje pitanje koliko će biti spreman jer ipak nije trenirao, ali medicinski tim sve radi i očekujemo brži njegov povratak nego što je bilo predviđeno“.

Da li će biti rotacija u ekipi s obzirom na tešku utakmicu sa Proleterom?

„Biće minimalnih rotacija ne zbog utakmice nego zbog specifičnosti Kup takmičenja. Igraće bukvalno u ovom trenutku samo najspremniji. Želim da izađemo sa ekipom koja je u potpunosti fizički i psihički spremna za ovu eliminacionu utakmicu“.

U kojoj meri će se Kup utakmica sa Metalcem razlikovati od prvenstvene?

„Sigurno da će se razlikovati u potpunosti. Pre svega zato što neko mora da pobedi. Ako nemate povoljan rezultat sigurno ćete više rizikovati nego u prvenstvenom meču“.

Pratite li igre igrača koji su bili ili su još uvek pod ugovorom sa Partizanom i ima li tu materijala za prelazno rok?

„Pratimo naravno, uglavnom gledamo sve utakmice koje odigraju i videćemo ko nam bude zanimljiv da ga vidimo i uživo iako je malo specifična situacija zbog kovida. Pratimo i domaću ligu i druge lige“.

Posle prethodne utakmice protiv Metalca nekim igračima ste zamerili nedostatak borbenosti i agresivnosti na terenu. Slažete li se da to sada, bar je to utisak nakon meča sa Proleterom, to izgleda bolje, ali da u realizaciji još ima problema?

„To je bila naša najlošija utakmica od kada sam ja trener. Dosta se promenilo i odnos i energija i duže sam sa njima, bolji smo u svakom smislu te reči i nadam se da se neće ponoviti onakva utakmica“.

Da li je sada lakše pripremiti utakmicu s obzirom na iskustvo iz prethodnog duela i s obzirom na to da imate veći izbor igrača nego tada?

„Sada mi je lakše iz razloga, gledam samo na nas, jer sam duže sa njima, hvatamo neke mehanizme i zbog toga mi je lakše da pripremim bilo koju utakmicu“.

Ko će da brani?

„To su lepe muke. Hajde da pokušamo da definišemo jer je stvarno specifična situacija sa golmanima, rotiramo ih kao da su napadači. Prva stvar, definitivno je Stojke broj jedan i tu nema priče. Za Stevanovića je bio dogovor da on brani sve Kup utakmice jer je zaslužio svojim odbranama i ponašanjem na treningu i on će ići do kraja u Kupu. Moram da pomenem da nas je on, i mene lično, zadužio utakmicom u Subotici, ja to strašno cenim i pamtim. Imamo i Popovića koji je sigurno budućnost a i sadašnjost Partizana. Imamo mogućnost da kombinujemo i zadovoljan sam. Fudbal je sadašnjost i ko se bude u datom trenutku najbolje pokazao i osećao biće na golu“.

Da li vežbate penale i kako? Čime je Holander u hijerarhiji izvođača zaslužio da bude ispred Sume?

„Vežbaćemo penale, naravno. Uvek se za svaku situaciju spremamo. Prvi izvođač je Natho, ali ja ne volim to da određujem. Ako se neki igrač izbori za status da šutne, to je ipak njihova interna stvar, a on se izborio. Ja sam pustio da se oni sami između sebe dogovore i taj dogovor poštujem“.

Hoće li Igor Vujičić da kreira treću sreću?

„On je opasan na prekidu. Videćemo, još nismo odlučili ko će igrati. On je u jednom naletu, igrao je sjajno utakmice za reprezentaciju, po meni je igrao odličnu utakmicu i protiv Proletra, ali videćemo još da li će igrati. Imamo tu i druga rešenja, a on samo neka nastavi ovako i sve će biti u redu“.

Meč Metalac – Partizan igra se od 16 časova.