Radnički na IMT bez trenera i tri pomoćnika

Srbija - Super liga 24. nov. 202014:50 > 14:52
Podeli:
Nebojša Stanković

Fudbaleri niškog Radničkog u sredu od 13 časova gostuju IMT u osmini finala Kupa Srbije, a u duel ulaze sa popriličnim problemima koje im je zadao koronavirus.

Šef stručnog štaba Radničkog dugo je odvojen od ekipe, a pozitivan test na koronavirus pre nekoliko dana dobila su još trojica njegovih pomoćnika. Svi su u samoizolaciji, a sa ekipom rade samo Zumbul Mahalbašić i Saša Stojanović.

Upravo se nekadašnji kapiten tima Saša Stojanović našao pred medijima pred ovaj duel.

„Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo ovom meču jer je to jedini način da ostvarimo cilj, a to je pobeda i plasman u četvrtfinale. IMT je u prethodnom kolu eliminisao Inđiju i to dovoljno govori o kvalitetu tog tima“, rekao je Stojanović.

„Analizirali smo ih detaljno. To je mlada i poletna ekipa, krasi ih brzina. Dobri su u tranziciji i zaista ćemo morati da budemo na njavišem nivou da bismo ih savladali. Mi nemamo pravo na grešku, imamo nekoliko loših rezultata iza nas i trijumf u ovom meču je jedino što nas zanima“, dodao je Stojanović pre nego što se na kraju osvrnuo na probleme sa kojima se klub suočava:

„Za razliku od stručnog štaba, među igračima za sada nema problema sa virusom. Gavrić se nedavno oporavio, igrao je malo prošlog vikenda i svi fudbaleri su nam na raspolaganju. Napravili smo taktiku i na teren će izaći postava za koju smatramo da može da odgovori izazovu i donese nam plasman u sledeće kolo Kupa“.

Ukoliko posle 90 minuta ne bude pobednika, odmah se šutiraju penali.