Zvezdini pioniri jesenji prvaci

Srbija - Super liga 26. nov. 202013:54 > 14:02
Podeli:
FK Crvena zvezda

Dečaci rođeni 2006. godine koje sa klupe predvodi Bojan Maćešić završili su polusezonu kao prvi na tabeli, zajedno sa Čukaričkim, s tim da crveno-beli biseri imaju bolji međusobni skor.

Obe ekipe su osvojile 33 boda iz dvanaest utakmica, ali je u meču odigranom 9. oktobra Crvena zvezda slavila rezultatom 2:1, kada su mrežu rivala pogađali Luka Đorđević i Đorđe Petrović (rođeni brat Davida Petrovića, fudbalera Zvezdinog razvojnog tima Grafičara). Čukarički ima bolju gol-razliku, ali se na kraju sezone prvo gleda međusobni duel.

„Zadovoljan sam polusezonom. Dečaci su od sredine maja radili bez prestanka, ali nisu padali u formi, već su pokazali zavidnu spremnost za sve izazove. Iako nam rezultat nije imperativ, već razvoj pojedinca, lepo je videti da smo na čelu tabele. Dečaci su to zaslužili. Zadovoljan sam što nismo imali probleme sa povredama tokom polusezone i tu posebnu zahvalnost dugujem našem kondicionom treneru Nikoli Serpaku koji je vodio računa o njihovoj fizičkoj pripremi. Uz nas je bio i kolega Milorad Vilotić koji vodi generaciju 2007, tačnije pionire Grafičara“, počeo je Maćešić.

Generacija 2006. je doselektirana tokom leta. Veliki broj igrača je pristigao u klub, a među poslednjima su Stefan Antonijević i Andrej Petrović, koji su nastupili tek u poslednja dva kola. Ipak, Maćešić tvrdi da su se dečaci vrlo brzo uklopili.

„Kod pojačanja smo se obazirali i na njihove ljudske kvalitete. Fudbalski nisu sporni, ali tražimo prave ljude za Crvenu zvezdu i upravo zbog toga nije im bilo teško da se uklope u novi ambijent. Prošli su period adaptacije, koji je neophodan kada dođete u najveći klub u državi i verujem da će biti sve bolji. Nismo se tokom polusezone opterećivali protivnikom i rezultatima, već smo želeli da odigramo što kvalitetnije svaku utakmicu, a tako će biti i na proleće“, zaključio je Maćešić.