KOSTIĆ ZA SK: Srbija sve ima, samo da nas spoljni faktori ne sputaju

Srbija - Super liga 26. dec 201511:22 > 11:23
Vezni fudbaler Štutgarta i reprezentacije Srbije Filip Kostić veruje da će sledeća godina biti mnogo bolja i za njegov tim i za nacionalni tim.

Dvadesettrogodišnji igrač je u dresu „švaba“ još jednom potvrdio neosporan talenat i dobre partije nisu ostale nezapažene. Na adresu bivšeg fudbalera kragujevačkog Radničkog i Groningena stigle su brojne zanimljive ponude, a mediji su spekulisali da je jedna i od slavnog Bajerna.

Ipak, Kostić je čvrsto na zemlji, svestan, da samo dobrim igrama može da ostane interesantan bogatijim klubovima. 

Kako vam se čini Bundesliga i koliko prija igranje u istoj?

„Igranje u Bundesligi mi jako prija. Neizvesna je do samog kraja što se tiče opstanka, kao i borbe za vrh tabele. Liga je fizički veoma zahtevna, i nemoguće je igrati i ostvariti neki zapažen učinak bez maksimalne fizičke pripreme i koncentracije“, kaže Kostić za „Sport klub“.

Kakvo je stanje u klubu i među igračima, s obzirom na trenutnu 15. poziciju na tabeli?

„U klubu vlada super atmosfera. Došao je novi trener koji je uveo neke novitete. Svi znamo da je to trenutno, i da opstanak neće biti doveden u pitanje“.

Koliko ima istine u pričama o vašem odlasku iz Štutgarta? Gde biste voleli da nastavite karijeru?

„Ima istine. Jeste bilo mnogo ponuda, ali moje ambicije su trenutno vezane samo za Štutgart i reprezentaciju“.

Šta treba da se uradi da nacionalni tim, posle još jednog razočaravajućeg ciklusa, konačno napravi korak?

„Iskreno jedva čekam okupljanje u martu. U poslednjim kvalifikacijama smo imali i dobre i loše partije, ali i dodatni pritisak izgubljenih bodova za šta nismo direktno odgovorni. Verujem da u narednom periodu neće biti nikakvih spoljnih faktora i da ćemo pokazati igru dostojnu onoj koju prikazujemo u svojim klubovima, a koju smo gledali u Albaniji. Verujem u dobru atmosferu što je preduslov za odlične rezultate, a mi je u reprezentaciji, svakako, imamo“, rekao je Kostić.

Author: MS